Сигнал до главния прокурор, ГДБОП и президента срещу кандидат-депутата от

...
Сигнал до главния прокурор, ГДБОП и президента срещу кандидат-депутата от
Коментари Харесай

,,Промяната“ се тресе! Дадоха на главния прокурор и ГДБОП кандидат-депутата Александър Дунчев

Сигнал до основния прокурор, ГДБОП и президента против кандидат-депутата от Политическа партия Александър Дунчев, който се изживява и изявява като герой против „ дървената мафия “, са изпратили от Ихтиманската компания Експрес 79 ЕООД, предава ПИК.

Собственикът на компанията за дърводобив Емил Караджов се жалва, че Дунчев организира целенасочена офанзива против него, имаща за цел да бъде лишен лиценза на компанията за осъществяване на действия в горски територии, а оттова и да се стигне до нейния банкрут.

Караджов твърди, че Дунчев, още до момента в който е бил народен представител, е придружавал проверяващи в гората, с което е можело да окаже въздействие върху тях и е нарушил Конституцията, защото в прорез с пълномощията му на депутат, се е подписвал в протоколите от инспекциите като специалист.

„ Считаме, че с това си държание господин Дунчев е прекрачил надалеч зад границата наслужебните си пълномощия като депутат и от него може да е било осъществено закононарушение по работа по глава 8-ма, раздел 2 от особената част на Наказателния кодекс. Подобна целенасочена офанзива за лишаване лиценза на „ Експрес 79″ ЕООД от негова страна бе извършена и през 2017 година, когато бе инициирал инспекции в обекти в които работи сдружението, като бе „ заел ” и камерите на БТВ (излъчили репортаж на 30.06.2017г.).

Тогава, също както в този момент, не бяха открити основни нарушавания в работата на сдружението, и пострада единствено положителното му име вследствие от първичните изказвания за такива нарушавания “, показва жалбоподателят.

Ето какво се споделя в сигнала против Дунчев, който е ориентиран и против различен участник в офанзивите против компанията:

ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ БОРБА С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ПРИ Министерство на вътрешните работи

ДО

ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ЖАЛБА-СИГНАЛ

От

ЕМИЛ СТОЯНОВ КАРАДЖОВ, от гр. Ихтиман, като прокурист на:„ ЕКСПРЕС 79″ ЕООД, със седалище и адрес на ръководство:

OTHOCHO

СИМЕОН ХРИСТОВ НИКОЛОВ, от с. Вакарел, общ. Ихтиман

И

АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ ДУНЧЕВ от гр.София,

УВАЖАЕМИ господин ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

УВАЖАЕМИ господин ДИРЕКТОР НА Групово дело „ БОП ” ПРИ МВРУВАЖАЕМИ господин ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ИАГ

Пълномощник съм на „ ЕКСПРЕС 79 ”ЕООД, ЕИК 201890140, със седалище иадрес на ръководство: гр.Ихтиман, ул.„ Хаджи Димитър “№7А. Дружеството има заосновен собствен предмет на активност осъществяването на дърводобив в горски територии и търговия с дървесина. Лицето Симеон Христов Николов е прочут с прякора си „ Мони Дебелия “. Той е „ Добре прочут “ на органите на реда, има голям брой противообществени прояви, а доколкото ми е знае се осъждан не един път за осъществени закононарушения и е изтърпявал наказване отнемане от независимост за ликвидиране. Известен е и с това, че бе арестуван при знаковата акция „ Наглите “, макар че след това против него не бе повдигнато обвиняване. Както подсказва прякора му, същият е много наедрял и е прочут с агресивността си.

Той няма лична компания, само че посредством непознати компании прави действия в горските територии, в това число прави и сеч.

Срещу него има значително подадени сигнали от трети лица за осъществяване на нарушавания по Закона за горите по отношение на тази му активност.

Александър Дунчев бе народен представител от 47-то Народно заседание от ПГ на Политическа партия,,Продължаваме смяната ”, а в този момент е претендент за депутат от същата партия в листата за регион София-област, записана на 30.08.2022г. От края на 2020 година Симеон Николов тормози мен, дамата с която пребивавам (Милена Кирилова Чомакова) и чиновниците на „ Експрес 79″ЕООД – Велислав Василев Илиев и Ангел Кирилов Иванов-лицензирани лесовъди към „ Експрес 79 ”ЕООД.2 В интервала м.12.2020 година – м.11.2021 година Велислав Илиев и Ангел Иванов неведнъж са били заплашвани с физическа разпра от негова страна, а Илиев даже с ликвидиране.

В известия от м.12.2020г., изпратени по Вайбър от Симеон Николов на дамата, с която пребивавам на фамилни начала – Милена Кирилова Чомакова,съм именуван „ Педал ”, заканвал се е, че ще ме „ чука ”, а на нея, че ще и държи сметка,защо е с мен.

В края на м.10.2021 година общ за Николов и мен прочут ми сподели, че е каран от Николов да ме убеди „ Експрес 79 ”ЕООД да не взе участие на оповестени от Общинско горско дружество състезания, които следваше да се проведат на 02.11.2021г., тъй като било дадено на Николов той да ги завоюва.

Както се означи, Николов не е притежател на компания, само че е „ прикрит “ автентичен притежател на компания „ Зоар лес “ЕООД, ЕИК 205959032.

Формалният притежателят и шеф на това сдружение Благовест Илиев, живее на фамилни – начала с Мария Георгиева Христоскова, която е сестра на брачната половинка на Николов- Десислава Георгиева Христоскова-Николова.

На визираната дата 02.11.2021 година също пролича, че Николов е действителният притежател на „ Зоар лес “ЕООД. В състезанията участваха единствено,,Зоарлес “ЕООД и „ Експрес 79″ЕООД и в залата, в която се организираха присъствахме единствено аз и Симеон Николов.

Заради неприличното си държание последният даже бе приканен да напусне залата от ръководителя на конкурсната комисия юрист Иван Айнаджийски. За описаното дотук държание на Симеон Николов през м.11.2021 година съм подал сигнал до Окръжна прокуратура – София, до ОД МВР-София и до Групово дело „ БОП “ при Министерство на вътрешните работи, на който, може би, не бе обърнато задоволително внимание.

От м.07.2022г. Александър Дунчев организира директна, очевидна и груба офанзива против „ Експрес 79″ЕООД.

На 13.07.2022г. на страницата си във Facebook, наименована, „ Alex Dountchev “, господин Дунчев е разгласил собствен пост, в който внушава, че „ Експрес 79 ”ЕООД, е лицето на „ дървената мафия в Ихтиман ”, излагайки, че:- „ …Търговете за дърводобив се печелиха най-вече от тази компания, без наддаване, единствено с политически напън върху горското стопанство… – последният подобен нагласен търг от 2201 Д, осигуряващ милиони левове скрита облага вполза на тази компания посредством дълготраен контракт за 6 000 м3/г., бе анулиран на 22.03.2022 година от шефа на ЮЗД. Пак под напън на Промяната от 01.03.2022 година търговете към този момент са 100% електронни, което ограничи доста възможностите за сделки сред компаниите и взрив – скандал!

Местният монополист се наложи да взе участие в действителни търгове с действително наддаване с действителна конкуренция, като заплати жестока цена на последните 5 търга, с цел да резервира монопола. И в този момент очевидно тази цена би трябвало да бъде избита някак си…

Е, то е ясно по какъв начин: с обири и противозаконни сечи!

Май 2017 година, отново с локални поданици подадохме без – доста звук и без медии ……..сигнал до РДГ София за всеобщи противозаконни сечи на компания Експрес-79 ЕООД в общинските гори на Ихтиман. Тогавамафията отвърна на удара…и вместо да загуби лиценза си, компанията с политическите си връзки съумя да уволни освен горските инспектори, които откриха нарушаванията, само че даже и шефа на РДГ София!

Само 2 месеца по-късно продължихме борбата с Експрес-79 ЕООД благодарение на bTV…. И отново нищо – компанията още веднъж не загуби лиценза си!

– Лошото е, че и след последните 2 акции от през вчерашния ден и предходната седмица, компанията Експрес-79 ЕООД продължава да не й пука. Никой не смее да й напише акт!! Никой не смее да й отнеме лиценза!!! Никой не смее да й приключи договорите за дърводобив!

На 19.07.2022 година господин Дунчев е разгласил различен пост на друга своя страница във Facebook, наименована „ Александър Дунчев “, със следното наличие:,,Чудите се дали заканите на ихтиманската дърводобивна компания Експрес 79 ЕООД са дали резултат?! Точно противоположното – просто сменихме тактиката. Сутринта изискахме с сътрудници незабавен одит от британската одиторска компания Soil Association да ревизира за какво още не е лишен FSC документа на компания с хиляди кубици противозаконна сеч,дървесината от която се пласира на целия европейски пазар! Оп-па

Днес започнахме да ревизираме и сечища, тествани! от горските инспектори, дали правилно откриват противозаконните сечи, или от боязън си затварят очите…и дали разпознават пресните подправени марки, с която се прикрива противозаконната сеч. (вчера в Копривщица открихме куп нарушавания на сходна компания, „ пропуснати “ комфортно от локалните инспектори…, което обаче ще попадне в един интернационален отчет!).

А в това време запитахме от Народно събрание министъра на горите по какъв начин по този начин за 5 дървета се пишат актове на всички други компании (и през днешния ден се вършат контра инспекции на конкурентите), а на компанията Експрес 79 ЕООД никой не смее да напише акт, да отнеме лиценза, да приключи договорите ида задържи гаранциите, макар откритите противозаконни сечи в размер на стотици и хиляди кубици годишно.

То е ясно по какъв начин, само че да забележим дали някой ще си признае…

„ Тези два поста са били оповестени и в следните други страници във Facebook:

„ Горските-БГ ” и „ Да запазим горите/Save Forests “, ползващи се с по-голяма гласност.След тези постове по сигнали на Александър Дунчев и Симеон Николов, подадени в почти идентичен интервал от време до РДГ София, бяха извършени голям брой инспекции в отдели и подотдели, в които „ Експрес 79″ ЕООД прави сеч.

Вярно е, че в някои от отделите са установени нарушавания, само че те са с нищожен размер на фона на общия размер дървесина в съответния обект и общата повърхност на обекта. Общото количество на отсечените без КГМ дървета, открити при всички инспекции е над 10 пъти по-малка от твърдяното от господин Дунчев такова от 2000куб.м. Отделен е въпросът, че 99% от нарушаванията не са осъществени от сдружението, а от трети лица,бракониерстващи в дните, в които сдружението не прави активност в съответния обект, и нощем. Това е честа процедура, защото противозаконните секачи, нормално са обособени физически лица или дребни групи такива, които изчакват да бъде прокаран извозен горски път от дърводобивната компания и по-късно го употребяват за по-лесен достъп до съответния отдел и за извоз на нелегално отсечените дървета.

Трябва да се подчертае, че в част от проверяваните обекти чиновници на ДГС Ихтиман са забелязали Симеон Николов, дружно с лице на име Георги Атанасов (служител в общинско горско дружество Ихтиман) да обикалят с високопроходим джип.

Възниква подозрението, че Симеон Николов, като се изключи че подава сигналите за нарушавания в обектите на „ Експрес 79 ”ЕООД, е допустимо преди този момент и да ги прави. За сходно установено нарушаване, изразяващо се в непозволено премаркиране на дървесина с противозаконна горска марка, Експрес 79″ ЕООД единствено уведоми ДГС Ихтиман и сечта в обекта бе спряна, като стопанството е подало и сигнал до Районна прокуратура Самоков, то Ихтиман от дата 02.08.2022г.

Особено усещане прави, че при огромна част от проверяваните обекти Симеон Николов и Александър Дунчев с изключение на лица, подали сигналите, инициирали инспекциите, участват на самите тях дружно с инспекторите, извършващи самите инспекции. Присъствието им даже е протоколирано.

Така да вземем за пример в Констативен протокол от 25.07.2022г. на ИАГ Александър Дунчев е посочен като самостоятелен специалисти се е подписал в протокола. В протокол от 02.08.2022г. на взаимна комисия от РДГСофия, ЮЗДП Директива за птиците Благоевград и Търговско предприятие ДГС Ихтиман, Симеон Николов се е подписал като лице, подало сигнала. Последният,,,случайно “ се появява и като неудовлетворен жител в репортаж,излъчен в централната емисия вести на БТВ на 28.08.2022г., именован „ Продължава повишаването на дървата за огрев в цялата страна “ и подзаглавие „ Хора от селата алармират за далавера и измами при доставките “. В този репортаж той упреква сдружението, транспортиращо дърва за огрев на локалното население в с.Вакарел, (а това сдружение е „ Експрес 79″ЕООД), в нарушавания при снабдяване на дървесината и укриване на крупни суми (споменават се 150 000лв.). „ Случайната “ му поява в репортажа, „ инцидентно “ съответствува по време и с изявите на господин Дунчев по медиите, в които словесно се атакува „ Експрес 79″ЕООД.Дебело би трябвало да се подчертае, че към 25.07.2022г., респ. през целия месец07.2022г., господин Дунчев не е самостоятелен специалист, а Народен представител от 47-то Народно заседание. Последното бе необуздано на 02.08.2022г. с декрет №213/01.08.2022г. на Президента Румен Радев.

Съгласно Закон за горите (чл.187, чл.188,) предотвратяването и установяването на нарушавания в горските територии се прави от чиновници, назначени от държавните предприятия, съответните горски стопанства или общините(за горски територии тяхна собственост). Контролът по използването на закона във връзка с всички действия горските територии се прави от Изпълнителна организация по горите и нейните структури(чл.196, чл.197 и чл.198 от ЗГ)Правомощията на Народното събрание са категорично посочени в чл.84-91а от Конституцията на Република България. Те не включват попречване и установяването на нарушавания в горските територии и контролни функционалности в тях.

Съгласно чл.68, ал.1 от Конституцията „ Народните представители не могат да извършват друга държавна службаили да правят активност, която съгласно закона е несъвместима с ситуацията на депутат. “Както се сподели, господин Александър Дунчев е депутат в 47-то Народното събрание. Той не е чиновник на Изпълнителна организация по горите, нито е чиновник в Държавно дружество, горско стопанство или община. Освен в горецитираните постове, господин Дунчев си е разрешавал да сочи „ Експрес 79″ЕООД, като част от „ дървената мафия “, участващо в схеми за печелене на търгове и ощетяване на страната и в следните медии: „ За да остане природа “ (forthenature.org),NIVABG.COM (nivabg.com) и предаването по Българска национална телевизия,Денят стартира “, излъчено в ефир на18.07.2022г.

Считам, че всичко гореописано значи, че против „ Експрес 79″ЕООД се организира целенасочена офанзива, имаща за цел да бъде лишен лиценза на компанията за осъществяване на действия в горски територии, а оттова и до нейния банкрут.

В тази офанзива, евентуално си партнират престъпно проявеният и осъждан Симеон Николов и Александър Дунчев. Последният, макар ясно обрисуваните си в Конституцията пълномощия на депутат, излиза отвън тях.

Без прокуратура и съд той сочи „ Експрес 79″ЕООД като „ дървена мафия “ и „ монополист “, непосредствено и косвено декларира, че сдружението взе участие в корупционни схеми и се употребява с „ политически чадър ”, подхваща преднамерени дейности по лишаване на FSC-сертификата и лиценза на сдружението, еднолично приема, че обектите, в които работи сдружението не са правилно тествани и с „ сътрудници “ стартира да ревизира към този момент тествани сечища, като надзирава самите инспекции.

Съществува, обосновано от избрани данни, съмнение, че освен това надзираване, той евентуално си е разрешил да упражни въздействие, с цел да приключат инспекциите с избрани констатации. В поста си от 19.07.2022г. самичък декларира, че дълготраен контракт за 6000 м3/г., подписан с сдружението е бил анулиран на 22.03.2022 година от шефа на ЮЗДП поднатиск. Това се споделя и в публикация в уеб страницата „ За да остане природа “ (forthenature.org), в която след инспекции на „ Александър Дунчев…и група доброволци “,,Експес-79″ЕООД се загатва като участник в скица по дълготрайни контракти. Същевременно на никое място господин Дунчев не загатва нито една от другите дърводобивни компании от гр.Ихтиман, въпреки за тяхната активност в горски територии също да са били провеждани инспекции и да са установени доста повече и по-тежки нарушавания от вменяваните на „ Експрес 79″ЕООД.

Считаме, че с това си държание господин Дунчев е прекрачил надалеч зад границата наслужебните си пълномощия като депутат и от него може да е било осъществено закононарушение по работа по глава 8-ма, раздел 2 от особената част на Наказателния кодекс.

Подобна целенасочена офанзива за лишаване лиценза на „ Експрес 79″ЕООД от негова страна бе извършена и през 2017г., когато бе инициирал инспекции в обекти в които работи сдружението, като бе „ заел ” и камерите на БТВ (излъчили репортаж на 30.06.2017г.). Тогава, също както в този момент, не бяха открити основни нарушавания в работата на сдружението, ипострада единствено положителното му име вследствие от първичните изказвания за такива нарушавания. Тогава, обаче,г-н Дунчев бе чиновник на неправителствена организация, а не бе част от, властта “, какъвто е в този момент. Сегашното му състояние на депутат му разрешава Дананесе доста по-големи вреди, и да осъществя желанията си.5Същевременно, „ Експрес 79 ”ЕООД е сдружение, което се употребява с положително име в дърводобивните среди и като правилен сътрудник в осъществяването на отговорностите си по поетите от него договорни отговорности.

Дружеството не е правило тежки нарушавания в Дейността си и това е повода да не му се лишават документ и лиценз, а не тайните и пресилени изказвания на господин Дунчев, който евентуално прибързано е почнал новата си предизборна акция, още преди да е бил разхлабен 47-мия парламент.

Г-н Дунчев наподобява е „ взел в свои ръце “ по едно и също време законодателната,изпълнителната и правосъдната власт. Може би той се възприема с изключение на за депутат още и за прокурор, арбитър и екзекутор. Впрочем в многочислените му постове в неговата страница във Facebook могат да бъдат открити някои изказвания, които мощно наподобяват текстове от глава I, раздел I от особената част на Наказателен кодекс.От своя страна, Симеон Николов е допустимо да е показал форма на съучастничество към-деянията на Дунчев, а не е изключено, настрана от него, да е осъществил и други сформира (по чл.235, 236, чл.143, ал.1, ал.2 и али ал.3, чл.148) от Наказателен кодекс. Като прикрит автентичен притежател на „ Зоар лес “ЕООД, той има финансова полза от „ отстраняването “ на конкурентна компания като „ Експрес 79″ЕООД.

Твърде допустимо е двамата да са подпомагани и от трети лица, доколкото господин Дунчев непрекъснато приказва от първо лице множествено число „ ние “, и загатва за „ сътрудници “, с които предизвикват и правят инспекции, а Николов е забелязван с лицето Георги Атанасов -служител в общинско горско дружество Ихтиман, в отдели на ДГС Ихтиман, в които работи сдружението, само че за които на двамата не им е било издавано позволение за достъп в горски територии. С оглед на горното, апелирам, да бъдат подхванати плануваните по закон дейности и при съществуване на задоволително данни за осъществени закононарушения да бъде формирано досъдебно производство/досъдебни производства и бъде ангажирана наказателната отговорност на отговорните лица. Забележка: По съображения за безпристрастност и успеваемост, апелирам инспекциите, преписките и възможните каузи да не бъдат възлагани на органи отРУ-Ихтиман и Районна прокуратура Самоков и Търговско отделение Ихтиман.

Представям следните писмени и материални доказателства:1/ Нотариално заверено пълномощно;2/Публикации (постове) от Александър Дунчев от дати 13.07.2022г. и19.07.2022 година, оповестени в страниците му във Facebook, озаглавени „ Alex Dountchev “ и,,Александър Дунчев “; 3/Извадки от публикации, изявления и излъчвания в: „ За да остане природа “ (forthenature.org), NIVABG.COM (nivabg.com), предаването по Българска национална телевизия,,Денят стартира “ и БТВ, вкоито Александър Дунчев приказва за „ Експрес 79″ЕООД;4/ Констативен протокол от 25.07.2022г. на ИАГ;5/ Протокол от 02.08.2022г. на взаимна комисия от РДГ София, ЮЗДП Директива за птиците Благоевград и Търговско предприятие ДГС Ихтиман;6/Жалба сигнал от 03.11.2021г. по отношение на Симеон Николов;7/ Моля от „ ДГС Ихтиман “служебно да се изиска:7.1/

Информация установяван ли е бил Симеон Николов в обекти на стопанството, в които „ Експрес 79 ”ЕООД работи през м.07-08.2022г. и имало ли е лице,което го е придружавало и кое е то?7.2/ Подаденият от ДГС Ихтиман сигнал до Районна прокуратура Самоков, То Ихтиман от дата 02.08.2022г.6в положение съм да посоча съответни очевидци на случаите, за които посрамвам обстоятелства в актуалната жалба-сигнал, както и да показва спомагателни писмени и материални доказателства.

От съображения за безпристрастност и успеваемост, ще посоча и показва същите на по късен стадий, когато е ясно на кой/кои органи са предоставени дейности по жалбата и когато дам персонални пояснения по случая пред тях гр. Ихтиман…09 2022г

С УВАЖЕНИЕ….

…/Емил Караджов прокурист на „ Експрес 79 ЕООД /
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР