Швейцарското въздушно пространство е затворено до второ нареждане поради повреда

...
Швейцарското въздушно пространство е затворено до второ нареждане поради повреда
Коментари Харесай

Швейцария затвори въздушно си пространство до второ нареждане -

Швейцарското въздушно пространство " е затворено до второ разпореждане " заради щета в електрониката, заяви през днешния ден в официално съобщение службата за въздушен надзор " Скайгайд ", представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" В първите часове на деня се случи щета при " Скайгайд ", швейцарската работа за надзор на въздушния трафик, заради което въздушното пространство бе затворено за придвижване по съображения за сигурност ", се показва в официалното съобщение.

Дружеството не даде никакви пояснения за аргументите, довели до повредата. Уточни единствено, че въздушното пространство се затваря " до второ разпореждане ", и акцентира, че компанията " съжалява за този случай и за последствията от него за своите клиенти, сътрудници и пасажери по летищата в Женева и Цюрих и работи неуморно, търсейки решение ".

Международното летище Коантрен в Женева съобщи в Туитър, че " всички излитащи и кацащи полети на Женевското летище са спрени до 11.00 ч. " (09.00 по Гринуич).

Говорителка на летището в Цюрих, различен огромен въздушен хъб на алпийската страна, уточни, че макар повредата летището остава отворено.

Според организация Ей Ти Ес Кийстоун редица интернационалните полети до Швейцария са отклонени по-специално към Милано, Северна Италия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР