Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отправи остри думи към

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен отправи остри думи към
Коментари Харесай

„Няма надежден план“: Блинкен отправи най-острите критики досега към операциите на Израел в Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен насочи остри думи към Израел, критикувайки интервенциите на страната в линията Газа и заявявайки, че ѝ липсва проект за отбрана на цивилния живот преди предстоящото нахлуване против град Рафа, където се укриват повече от 1,2 млн. разселени палестинци, написа Си Ен Би Си.

„ Вярваме в две неща “, сподели Блинкен в изявление за Си Би Ес. „ Първо, би трябвало да имате явен, благонадежден проект за отбрана на цивилни, който не сме виждали. Второ, ние също би трябвало да забележим проект за това какво ще се случи, откакто този спор в Газа завърши, а ние към момента не сме го видели ”, добави той.

Коментарите идват на фона на все по-напрегнати връзки сред Израел и неговия съдружник номер едно, защото предходната седмица администрацията на Байдън удостовери, че стопира доставката на 3500 бомби с тежък товар до еврейската страна. Това беше първият сходен ход на президента Джо Байдън, който от дълго време е корав покровител на Израел. Той удостовери, че поддръжката на Съединени американски щати за страната към момента остава „ желязна “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР