Швейцарското правителство ще подпише договор до края на май за

...
Швейцарското правителство ще подпише договор до края на май за
Коментари Харесай

Швейцария купува 36 изтребителя F-35 без референдум

Швейцарското държавно управление ще подпише контракт до края на май за закупуване на 36 бойни самолета Lockheed Martin F-35A Lightning II, оповестява " Ройтерс ". Това ще се случи, без ръководещите да чакат референдум за договорката в размер на 5,5 милиарда $.

Швейцария избра F-35 предходната година като изтребител от последващо потомство. Решението разгневи опозицията, която съобщи, че ще подсигурява провеждането на референдум за анулация на това, което назова ненужна алтернатива " Ферари ".

Правителството предизвестява, че не е ясно дали покупката може да се реализира при същите условия, ако договорката би трябвало да бъде предоговаряна, откакто офертата изтече идната година.

То показва, че доста страни усилиха разноските си за оръжейни системи. Финландия е решила да закупи 64 самолета F-35A, Германия желае да закупи до 35, а Канада - 88.

" На този декор рискът от закъснение на доставката се е нараснал доста. Самолетът обаче би трябвало да бъде доставен, както е планувано от 2027 година, с цел да се подсигурява, че популацията е предпазено от въздушни закани след 2030 година ", се показва в известието на държавното управление.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР