Швейцарският мениджър на лични състояния на заможни клиенти - "Юлиус

...
Швейцарският мениджър на лични състояния на заможни клиенти - "Юлиус
Коментари Харесай

Екзотичният продукт на Юлиус Бер

Швейцарският управител на персонални положения на заможни клиенти - "Юлиус Бер груп ", пуска структурни облигации за 40 млн. щ. $, обвързани с акциите на огромни американски компании, чиито финансови резултати зависят от избора на новия собственик на Белия дом. Който "оцели " продукта на спечелилия, ще завоюва, най-малко на доктрина.

Емисията от скъпи бумаги на частната банка, залагаща на победа на демократите, включва 15 фирмени имена, сред които - "Форд мотър ", "Макдонълдс ", "Есте Лаудър ", "Кока-кола " и "Уолмар ". Портфейлът, подкрепящ републиканците, пък е композиран от 15 най-вече софтуерни и финансови компании като "родителят " на "Гугъл " - "Алфабет ", "Амазон ", "Ситигруп " и "Америкън експрес ", както и на петролните колоси "Шеврон " и "Коноко Филипс ".

"Юлиус Бер ", който ръководи активи за 422 милиарда шв. франка, се включи интензивно в добилия необятна известност и спекулативни нюанси спор за подмолните мотори на рекордния напредък на борсовите показатели. Структурните артикули могат да удивят мнозина като неразбираем метод за залагане на победа или загуба на изборните "алпинисти ", само че инструментите са голям бизнес в Швейцария. По публични данни швейцарските вложители са купили и продали артикули от този клас за 94 милиарда франка през третото тримесечиен на 2019-а - с 24% повече,отколкото през същия интервал на 2018-а.

Структурните артикули са авансово пакетирани вложения, които обичайно включват носещи лихвен приход активи плюс една или повече финансови производни на борсов показател или на кошница от скъпи бумаги. Например, в случай че известна банка емитира структурни артикули под формата на облигации, всяка с номинал 1000 щ. $, те в действителност са пакети, формирани от две съставни елементи. Едната е облигация с нулев ваучър, а другата - алтернатива за покупка на някаква скъпа книга като да вземем за пример елементарна акция или търгуван на борсата фонд, имитиращ известен показател като S&P 500.

Книжата на "Юлиус Бер " са едногодишни и приходите от тях се изплащат на притежателите на падежа. Еднократните разноски за придобиването им са сред 1.28% и 1.4% - по-високи от типичните, търгувани на борсата фондове, само че пък те могат да се структурират по-бързо и да излязат по-евтино на емитента. Облигациите на швейцарската банка ще бъдат пуснати на 29 януари.

До президентските избори в Съединени американски щати остават 10 месеца и стратезите от ден на ден натъртват на характерните политики на президента Доналд Тръмп и на кандидатите за поста му в разнообразни области на стопанската система. "Съществуването на браншове като опазване на здравето, финанси и технологии може да се промени доста, в случай че победи претендент на демократите ", означават специалисти на компанията за финансови услуги Jefferies Group. Старшият управител на портфейли Мартин Рааб от Asset Security Trust в Цюрих пък оспорва включването на "Амазон " в "републиканската " кошница като се стимулира, че компанията не е съумяла да завоюва значим компютърен договор на американската администрация. Рааб подхожда сериозно и към концепцията, че потребителски компании като "Кока-кола " ще изпреварят по приходи останалите сдружения при победа на Демократическата партия.

Всъщност, покупката на пакетирани артикули като
залог на политически тематики не улеснява успеха на вложителите. Например, "Фонтобел холдинг " и "Леонтек " бяха измежду компаниите, които през 2016-а продадоха, които щяха да завоюват от успеха на Хилари Клинтън или на Доналд Тръмп на тогавашните избори. Над 80% от доларите на клиентите на "Леонтек " тогава отидоха в поддръжка на Клинтън, което се оказа чиста загуба.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР