Швейцарският федерален департамент на външните работи е готов да осигури

...
Швейцарският федерален департамент на външните работи е готов да осигури
Коментари Харесай

Швейцария готова да помага за преговори между Каталуния и Испания

Швейцарският федерален департамент на външните работи е подготвен да обезпечи платформа за разговор сред испанското държавно управление и управляващите на Каталуния.

Това заяви през днешния ден швейцарската телевизия Ер Те Ес, като се базира на външнополитическото ведомство, представена от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Департаментът е удостоверил за Ер Те Ес, че швейцарските управляващи контактуват и с двете страни, припомняйки, че постоянно преглежда настояванията за ходатайство, отправени към него, и в случай че има опция, дава отговор позитивно.

Ведомството отказало " спомагателни мнения за полемиките по въпроса ". Телевизията изяснява, че " прекомерно огромна бистрота може да стане спънка за процеса " и Швейцария " да бъде упрекната в пристрастност ", надлежно някоя от страните " да й обърне тил ".

Според Ер Те Ес швейцарският федерален модел би могъл да послужи " и като модел за ново установяване на автономията на района " - Каталуния.

В сряда каталунският районен министър председател Карлес Пучдемон още веднъж прикани испанските управляващи да се съгласят на ходатайство за намиране на излаз от най-тежката политическа рецесия в страната от десетилетия. В отговор испанското държавно управление съобщи: " Ако Пучдемон желае да приказва или да договаря, или да изпрати медиатори, той знае чудесно какво би трябвало да направи преди този момент: да се върне на пътя на закона, от който въобще не биваше да се отклонява "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР