Швейцария за втори път блокира прехвърлянето на танкови боеприпаси от

...
Швейцария за втори път блокира прехвърлянето на танкови боеприпаси от
Коментари Харесай

Швейцария не разрешава нейни боеприпаси да се пращат на Украйна

Швейцария за повторно блокира прехвърлянето на танкови муниции от Германия към Украйна. Берн отхвърля сходни доставки на швейцарски муниции, тъй като се притеснява, че страната може да бъде въвлечена в интернационален спор, стана ясно от посланието на швейцарския министър на стопанската система Ги Пармелин до немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт.

Това е към този момент вторият отвод

Берлин към този момент беше питал един път Берн за доставката на 12 400 патрона от швейцарско произвеждане, предопределени за противозенитните танкове " Гепард " в Украйна. В началото на юни Пармелин за първи път публично отхвърли този експорт, като се базира на швейцарския неутралитет.

Този път Германия е поискала от Швейцария да позволи реекспорт на 35-милиметрови муниции за танковете " Гепард ". Според списание " Шпигел " немската министърка на защитата Ламбрехт е декларирала, че те са нужни, с цел да може Украйна да отбрани своята сериозна инфраструктура, в това число пристанищата в южната част на страната, които са от решаващо значение за износа на зърно.

" Спешна липса на муниции "

Танковете „ Гепард “ бяха първото тежко въоръжение, което Германия даде обещание на Украйна. Общо 30 танка бяха доставени до септември. От самото начало обаче съществува проблем с дефицита на муниции за тази оръжейна система. Според " Шпигел " в последното си писмо до Швейцария Ламбрехт е съобщила за незабавна " липса на муниции " поради интензивното потребление на " Гепард " против съветски дронове и крилати ракети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР