Швейцарецът Немо спечели песенният конкурс Евровизия. Рапърът е първият изпълнител,

...
Швейцарецът Немо спечели песенният конкурс Евровизия. Рапърът е първият изпълнител,
Коментари Харесай

Швейцария спечели Евровизия

Швейцарецът Немо завоюва песенният конкурс " Евровизия ". Рапърът е първият реализатор, който се разпознава като небинарен, в състезанието.

Състезанието беше белязано от несъгласия поради присъединяване на Израел, до момента в който войната в Ивицата Газа продължава.

Песента „ The Code “ на 24-годишния Немо получи най-висока оценка от журитата на страните и задоволително от гласовете на публиката, с цел да получи 591 точки, изпреварвайки Хърватия на финала, който се организира в шведския град Малмьо.

„ Надявам се, че този конкурс може да оправдае обещанието си и да продължи да отстоява мира и достолепието на всеки човек на този свят “, сподели Немо със сълзи на очи, до момента в който получаваше трофея.

Пътуването на Немо към осъзнаването на небинарната му полова еднаквост послужи като ентусиазъм за извънредно персоналната победна творба.

" Песента споделя пътуването, което започнах с осъзнаването, че не съм нито мъж, нито жена ", съобщи Немо.

На второ място с 547 точки се класира Baby Lasagna от Хърватия. На третата позиция остана дуото от Украйна Alyona Alyona & Jerry Heil.

Немо, дружно с Хърватия и Израел, беше любимец за победа измежду букмейкърите за продобиване на състезанието, следен по целия свят от милиони фенове на поп звученето -- и кичозното шоу.

Състезаваха се двадесет и пет страни, само че огромна част от вниманието беше ориентирано към разногласието към присъединяване на Израел.

Когато израелската участничка Еден Голан излезе на сцената, с цел да извърши песента си „ Hurricane “, от публиката в „ Малмьо Арена “ се чуха както радостни възгласи, по този начин и освирквания.

Освирквания се чуха и до момента в който Израел даваше своите точки на другите реализатори и всякога, когато някоя страна даваше високи оценки на „ Hurricane “.

В последна сметка Голан приключи на пето място с 375 точки.

Полицията отблъсна протестиращите пред арената, където повече от 100 стачкуващи развяваха флагове и скандираха „ Свободна Палестина “.

Полицията удостовери, че е употребила пикантен спрей, а по-късно разпръсна митинга на площада.

Малмьо е дом на най-голямата в страната общественост от палестински генезис и съгласно полицията минимум 5000 души са се събрали на митинг в града в следобедните часове на 11 май.

" Евровизия " удостовери през март, че Голан ще взе участие, макар апелите за нейното изключване от хиляди музиканти по света.

През същия месец участници от девет страни, измежду които и Немо, приканиха за трайно преустановяване на огъня.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР