Шведското правителство обяви днес, че инвестира 385 млн. крони ($36

...
Шведското правителство обяви днес, че инвестира 385 млн. крони ($36
Коментари Харесай

Швеция започна да подготвя населението си за война

Шведското държавно управление разгласи през днешния ден, че влага 385 млн. крони ($36 млн.) в усилване на бомбоубежищата, незабавната помощ и гражданската защита след предизвестие страната да се приготви за война, съобщи Агенция Франс Прес.

Министърът на гражданската защита Карл-Оскар Болин съобщи, че Швеция, която се причисли към НАТО предишния месец, ще употребява средства за усилване на качествата на избавителните служби по спор, възстановяване на киберсигурността и помощ за увеличение на медицинските ресурси.

Парите ще бъдат предопределени и за възобновяване на бомбоубежища, доставки на питейна вода и транспортна инфраструктура.

Ситуацията със сигурността се утежнява отдавна, сподели Болин, който през януари предизвести, че „ може да има война в Швеция “.

Скоро по-късно командващият шведските въоръжени сили съобщи, че шведите би трябвало „ ментално да се приготвят за война “.

След края на Студената война Швеция фрапантно понижи разноските си за защита, само че внезапно смени курса, откакто Русия анексира Крим през 2014 година, напомня БНР.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР