Шведската прокуратура прекратява по-нататъшното разследване на експлозиите на газопроводите Северен

...
Шведската прокуратура прекратява по-нататъшното разследване на експлозиите на газопроводите Северен
Коментари Харесай

Швеция официално прекрати разследването за Северен поток

Шведската прокуратура приключва по-нататъшното следствие на детонациите на газопроводите " Северен поток " 1 и 2, оповестява " Ройтерс ".

" Заключението от следствието е, че шведската пълномощия не е използвана (за този случай) и затова следствието би трябвало да бъде прекъснато ", показват от държавното обвиняване на скандинавската страна.

Официалната позиция удостовери информацията,, по въпроса.

Газопроводите " Северен поток " 1 и 2, пренасящи съветски газ до Германия под Балтийско море, бяха в шведски и датски води през септември 2022 година

Датската полиция заяви, че те са били наранени от мощни детонации, а шведски проверяващи потвърдиха, че безапелационно демонстрират, че е имало бойкот.
 Швеция стопира следствието за детонациите на
Швеция стопира следствието за детонациите на " Северен поток "

Стокхолм не може да уточни виновник

започнаха обособени следствия на гърмежите на " Северен поток ", като всяка от страните строго управлява информацията. Датското и немското следствие към момента не престават.

" В рамките на това правно съдействие успяхме да предадем материал, който може да бъде употребен като доказателство в немското следствие ", допълниха от шведската прокуратура.

След задълбочено следствие заключението е, че не е излязло нищо, което да демонстрира, че Швеция или шведски жители са забъркани в нападението, осъществено " в интернационалните води ".

В случай че нито едно от оставащите следствия не откри безапелационно доказателство, загадката зад един от най-дръзките актове на инфраструктурен бойкот в актуалната история може да остане неразгадана.

Веднага след случая Съединените щати и НАТО нарекоха офанзивите против газопроводите от септември 2022 година От своя страна Москва упрекна Запада и прикани да организира без значение следствие . Нито една от страните не е предоставила доказателства за изказванията си.
 Путин упрекна гърмежите на
Путин упрекна гърмежите на " Северен поток " за разрушаването на връзките с Германия

Той също сподели в понеделник, че се надява връзките сред Москва и Лондон да се подобрят.

В началото на март предходната година, че " проукраинска формация " може да е забъркана в детонацията на газопроводите. Според медиите НАТО се е стремял да не допусне тази информация да стане обществена, защото това би довело до изостряне на връзките сред Украйна и Германия.

През февруари 2023 година американският проверяващ публицист и притежател на премията " Пулицър " Сиймур Хърш заяви, че администрацията на.

В изявленията се показва, че администрацията на Зеленски не е знаела за идния бойкот. Украинският президент също отхвърли всички обвинявания, като акцентира, че " украинците несъмнено не са направили това ".
 Русия: Западът се пробва да скрие истината за гърмежа на Северен поток
Русия: Западът се пробва да скрие истината за гърмежа на Северен поток

Координираната акция на Запада, ръководена от Съединени американски щати е съшита с бели конци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР