Шумно обсъждана и критикувана наредба на бившия здравен министър Петър

...
Шумно обсъждана и критикувана наредба на бившия здравен министър Петър
Коментари Харесай

Отпадат задължителните прегледи при психиатър за учителите

Шумно обсъждана и подложена на критика разпоредба на някогашния здравен министър Петър Москов да претърпи промени, взеха решение наследникът му в Министерство на здравеопазването проф. доктор Николай Петров и министърът на образованието Красимир Вълчев.

Отпадат наложителните годишни медицински прегледи за учителите за инспекция дали не са шизофреници, педофили, епилептици или туберкулозно заболели. По настоящата от 24 октомври 2016 година разпоредба 4 на ексминистър Москов всички учители би трябвало да потвърдят противното с здравна записка от доктор до 30 септември.

Според препоръчаните промени шефът ще има право да прати преподавател на доктор, в случай че единствено има подозрения, че страда от заболяване, което би могло да заплаши учениците.

Промените са импортирани от здравния министър на 11 септември. Периодът за публично разискване е едномесечен, до 11 октомври. За да спести безсмисленото циркулиране по лекари на учителите, през юли министърът на образованието изпрати писмо до районните ръководства на образованието през юли, че предстоят промени и прегледи не са нужни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР