Щом толкова много търсим спекула, защо тези същите лоши търговци

...
Щом толкова много търсим спекула, защо тези същите лоши търговци
Коментари Харесай

Експерт обясни спекулата с цените, ролята на търговците

" Щом толкоз доста търсим далавера, за какво тези същите неприятни търговци преди две години не са правили тези зли неща, които вършат през днешния ден. Има други неща, които работят в наш ущърб и ние би трябвало да си ги разбираем и да противодействаме. " Мнението изрази пред БНР Богомил Николов, ръководител на Асоциация " Активни консуматори ".

Тече извънредно неконструктивен диалог на всички равнища. В тази обстановка всеки се пробва да извлече някакви изгоди, счита Николов. В същото време страната тихичко си прибира своите налози, добави той.
-->
Неслучайно в множеството страни от Европейски Съюз храните се таксуват с най-ниския Данък добавена стойност. Също по този начин приказваме за дотациите, които са доста разнообразни за тези производители, означи още Богомил Николов.

Като " неверна държавна политика " той дефинира помощите за бизнеса. По думите му " помощите за електрическа енергия са дадени на " Лукойл ", а не на семействата – това е казусът ".

" До този миг в България думичка не е упомената за компенсиране или подкрепяне на приходите на семействата вследствие от тази спешна обстановка. Инфлацията не е краят на света, може да не понижи покупателната дарба на хората, в случай че приходите бъдат компенсирани  със съответния % ", акцентира специалистът

Имаше рецесия с олиото, само че пазарът се пребори и намести цените, посочи още Богомил Николов.

Преди търговеца на дребно може да има настоящи картели в търговията на едро, корист с господстващо състояние – всички упрекваме търговците, а те са минимум отговорни, съобщи той.

" Търговците на дребно са доста. Те по-трудно могат да се договорят. Докато търговците на едро в някои браншове може да са единствено двама-трима, елементарно биха могли да пият едно кафе и да се схванат ", разяснява Богомил Николов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР