Щом България и Румъния имат техническата готовност да се присъединят

...
Щом България и Румъния имат техническата готовност да се присъединят
Коментари Харесай

Сечено на България за Шенген прави наркодържава от ЕС, в която поръчково убийство вече струва само 3000 евро

Щом България и Румъния имат техническата подготвеност да се причислят към Шенген, би трябвало да сме единни, с цел да ги допуснем там. Това обръщение насочи към Съвета на Европейския съюз евродепутатът Карлуш Куелю, който е докладчик за готовността на двете страни за влизане в шенгенското пространство. По думите му аргументите България още да не е в Шенген са политически.

„ Правилата би трябвало да се съблюдават, а те са ясни - ние желаеме от членките да ползват цялото шенгенско законодателство и когато това се прави, би трябвало да сме единни. Което значи, че в случай че една страна съблюдава това законодателство, тя би трябвало да бъде позволена в Шенген. Правилата би трябвало да са идентични за всички “, съобщи Куелю, пред БНР.

Няколко страни членки, измежду които Холандия, твърдо се опълчват на приемането на България и Румъния в пространството за свободно придвижване. „ Става дума за решение, което изисква цялостно болшинство, с цел да бъде признато, т.е. това разрешава на една страна да го блокира. А процесът беше транспарантен - към България и Румъния бяха сложени условия и те ги извършиха “, сподели още той.

„ Двете страни си свършиха работата, всички национални специалисти единомислещо потвърдиха, че са спазени съответните стандарти. Европейският парламент удостовери моя отчет със смазващо болшинство, в който се споделяше, че България и Румъния могат да се причислят към Шенген. И в този момент няма механически аргументи, с цел да не се приема решението за присъединение. Става дума за политически аргументи и те се демонстрират в Съвета, който на процедура блокира решението “, съобщи Куелю.

По-рано през днешния ден информационните организации разпространиха отчет на холандската полиция, който гласи че страната на лалетата се трансформира в наркодържава, в която върлуват банди арабски гангстери.

Според формалните данни престъпността понижава, само че чиновниците на реда споделят, че огромна част от жертвите са спрели да оповестяват за произшествия. Критици на нидерланската политика на приемливост към продажбата на канабис и законния статут на проституцията акцентират, че страната несъзнателно е разпространявана като център за трафик на опиати и хора.

Страната на лалетата стартира да наподобява на наркодържава и полицията не е в положение да се пребори със зараждащата се паралелна престъпна стопанска система, се показва в отчет на Нидерландската полицейска асоциация, осведоми Дарик. " С наличните запаси органите на реда могат да се оправят единствено с една от всеки девет престъпни групировки ", се акцентира в документа, основан на изявленията с 400 следователи.

" Следователите виждат по какъв начин дребни нарушители се трансформират в едри бизнесмени, които се утвърждават в хотелиерството, пазара на недвижими парцели, туристическите организации. Нидерландия дава отговор на голям брой характерности на наркодържава. Следователите виждат появяването на паралелна стопанска система ", написа още в документа.

Асоциацията на нидерландската полиция желае да се назначат в допълнение 2000 чиновници и тежките й изказвания за възхода на проведената престъпност ще бъдат изтълкувани от критиците като опит да изстискат повече пари от държавното управление. Изводите обаче подхождат на отчет на прокуратурата, изминал в медиите по-рано тази година. Според него през последните девет години има 25-процентов спад на записаните закононарушения до по-малко от 1 милион, само че 3,5 милиона остават нерегистрирани всяка година.

Кметът на Амстердам, локалните полицейски сили и прокурорът на града предизвестиха този месец за увеличение на проведената престъпност и изместването й към по-малко забележими форми на закононарушения в квартали, които постоянно са отвън фокуса и контрола на управляващите.

Шефът на полицията на Амстердам Петер Яап Алберсберг съобщи неотдавна, че чиновниците му отделят сред 60 и 70% от времето си в опит да се преборят с поръчкови убийства. " Млади хора са подготвени да извършат ликвидиране за 3000 евро. През 80-те и 90-те години поръчковите убийци от чужбина идваха в страната за 50 000 евро. През последната година това са млади момчета от Амстердам ", се показва в отчета.

Критици на нидерланската политика на приемливост към продажбата на канабис и законния статут на проституцията настояват, че страната несъзнателно е разпространявана като център за трафик на опиати и хора.

Голяма част от хапчетата екстази, популяризирани в Европа, идват от лаборатории в южната част на страната, които все по-често се държат от марокански гангстери, занимаващи се с произвеждане на канабис. Половината от кокаина, използван на Стария континент, който е на обща стойност 5,7 милиарда евро, влиза от пристанището в Ротердам, сочат данни на Европол.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР