Що се отнася до лятото, няма нищо по-забавно за децата

...
Що се отнася до лятото, няма нищо по-забавно за децата
Коментари Харесай

Защо децата обожават летните лагери

Що се отнася до лятото, няма нищо по-забавно за децата от ходенето на лагер! Независимо дали ще посетят дневен или седмичен лагер, прекарването на време отвън дома през ваканцията е от изгода както за децата, по този начин и за родителите. 

За децата летният лагер е като учебно заведение, само че включващо само наистина занимателните неща като игра на открито, превозване на време с другари, усвояване на занаяти и изкуства, игри и групови занимания. Ето някои от аргументите децата (и техните родители) да обичат летния лагер:

Създаване на нови другарства

Едно от най-хубавите неща в летния лагер е опцията децата да се срещнат със свои връстници и да създадат нови другарства. Летният лагер събира деца от разнообразни места и среди, тъй че децата могат да срещнат другари, които не биха могли да засекат в учебно заведение или в извънкласните действия.

Свързване със остарели другари

Ако децата вървят на еднакъв летен лагер година след година, те имат опция да си създадат приятели за цял живот. Всяко връщане в лагера им дава опция да се свържат още веднъж и да продължат връзката си. Плюс това, да се научиш по какъв начин да поддържаш другарства на дълги дистанции, когато не са на лагер, е скъпо умеене, което ще им бъде потребно в бъдеще.

Изследване на пристрастеностите

В днешно време има летни лагери, фокусирани върху всяка допустима пристрастеност: спорт, действия навън, изкуство, музика, актьорско майсторство, технологии и така нататък Можете да намерите лагер, който да отвори нова страница в живота на детето ви или трайно да промени ползите му.

Изучаване на нови умения

Без значение на какъв лагер децата вървят, те гарантирано ще научат доста. В допълнение към уменията, с които лагерът се ангажира (като спортни умения във футболен лагер, умения за шифроване в механически лагер, актьорски умения в лагер за музикален спектакъл и т.н.), той е и място, където децата ще придобият междуличностни умения, прочувствена просветеност, лидерски качества.

Усвояване на времето за игра

Нека бъдем почтени, всичко в лагера е игра. Когато децата отиват на лагер, те могат да чакат да прекарат забележителна част от деня си в забавление - да играят игри, да играят с другари, да играят на открито и така нататък

Уроци по самостоятелност

Лагерът е отлично място децата да станат по-независими. Без значение дали отиват единствено за деня или ще вървят седмици наред, те ще получат късмет да прекарат време надалеч от родителите си и да станат по-независими. Не се плашете от безпорядъка на багажа, когато се върнат у дома - това е в реда на нещата, с времето бъркотията ще намалее. 
 

 
Кои страни имунизират деца над 12 години и по какъв начин се оправят дотук?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР