Ще се почувствате по-добре, щом осъзнаете, че не сте безпомощна

...
Ще се почувствате по-добре, щом осъзнаете, че не сте безпомощна
Коментари Харесай

Луиз Хей: Не позволявайте на мислите си да ви контролират!

Ще се почувствате по-добре, щом осъзнаете, че не сте безпомощна жертва, а стопанин на своя разум

Вие сте нещо доста повече от своя разум. Може би си мислите, че той управлява представлението. Но това се дължи единствено на обстоятелството, че сте възпитали мозъка си да мисли по този метод. Можете и да го отучите, и да донаучите този ваш инструмент. Умът е помагало, което можете да употребявате, по какъвто метод пожелаете.

Просто по табиет го употребявате по избран фасон, а навиците, които и да са те, могат да бъдат променяни, задоволително е да пожелаем да сторим това или да разберем, че е допустимо. Успокойте бърборенето на мозъка си за малко и в действителност се замислете върху следното: Умът ви е инструмент.

Можете да изберете по какъв метод желаете да го употребявате. Мислите, които „ избирате “ да мислите, основават прекарванията, през които преминавате. Ако сметнете, че е мъчно да измененията някой табиет или някоя мисъл, тогава изборът на това мнение ще го направи истина за вас.

Ако предпочетете да мислите: „ Става все по-лесно да върша промени “, тогава самият избор на тази мисъл ще я трансформира в истина за вас. У вас съществуват една невероятна мощ и разсъдък, които непрекъснато откликват на мислите и думите ви. Като се учите да контролирате мозъка си посредством умишлен избор на мисли, вие се настройвате към тази мощ. Не си мислете, че мозъкът е този, който управлява. Вие контролирате мозъка си. Вие употребявате своя разум. Вие можете да спрете да мислите по остарелия метод.

Когато старите мисли се опитат да се върнат и ви кажат: „ Промяната е толкоз сложна “, поемете надзор над мозъка си. Кажете му: „ Сега избирам да имам вяра, че става все по-лесно да реализирам измененията. “ Може да се наложи да проведете този диалог със своя разум няколко пъти, до момента в който той проумее, че вие сте този, който управлява нещата, и каквото кажете вие, това става.

Старите ви мисли са си отишли вече; единственото, което можете да извършите по отношение на тях, е да изживеете прекарванията, които те са предизвикали. Бъдещите ви мисли не са завършени към момента и вие не знаете какви ще бъдат те.

Настоящата ви мисъл, тази, която си мислите в този момент сега, е изцяло във вашия надзор. Пример: Ако имате малко дете и до момента сте му разрешавали вечер да си ляга, когато пожелае, само че внезапно решите, че то би трябвало да си ляга всяка вечер в 8 часа, по какъв начин мислите ще реагира първия път?

Ще се опълчи против новото предписание, може да стартира да рита и да пищи и ще направи всичко допустимо, с цел да не си ляга. Ако отстъпите този път, детето побеждава и ще се пробва постоянно да ви управлява. Ако обаче умерено се придържате към своето решение и изрично подчертавате, че това е новото време за лягане, съпротивата му ще отслабва. След две-три вечери новият режим ще се утвърди.

Същото е и с мозъка. Разбира се, първоначално той ще се бунтува. Няма да желае още веднъж да се образова. Но вие държите юздите и в случай че останете съсредоточени и непоколебими, след малко време новият метод на мислене ще бъде общопризнат.

И ще се почувствате толкоз добре, щом единствено осъзнаете, че не сте безпомощна жертва на личните си мисли, а стопанин на своя разум.

Излекувай живота си – Луиз Хей

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР