Ще работим за популяризиране на възможностите на българския туризъм в

...
Ще работим за популяризиране на възможностите на българския туризъм в
Коментари Харесай

Индийци ще идват на филмов туризъм у нас

Ще работим за разпространение на опциите на българския туризъм в Индия за увеличение на индийските туристи у нас. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която организира в понеделник работна среща с Пууджа Капур, дипломат на Индия в България.

Министърът уточни, че дейностите за промотиране на България би трябвало да се засилят. Искаме да представим в Индия опциите за културно-исторически и балнео- и СПА туризъм у нас, изясни министър Ангелкова. Тя и дипломат Капур разискаха и капацитета за развиване у нас на филмовия туризъм. В България са снимани доста боливудски филми при извънредно положително съответствие на качество и цена. Това е доста ползотворно начинание, което въздейства позитивно на имиджа и рекламата на страната и би трябвало да продължи да се развива, разяснява Пууджа Капур.

Министър Ангелкова означи и капацитета на страната ни да притегля вложения. Едно от преимуществата на България са едни от най- ниските налози.

Посланик Капур съобщи, че е нужно да се търсят способи за поощряване на пътуванията на българи към Индия. Тя уточни, че към 25 млн. индийски туристи пътуват в чужбина годишно, от които близо половината се насочват към европейски страни.

Обмисля се опцията за осъществяване на дни на България в Индия и дни на Индия в България, стана ясно на срещата. Планира се и организация на опознавателен тур за индийски публицисти и представители на бизнеса.

Министър Ангелкова предложения своя индийски сътрудник за присъединяване във втория конгрес на античните цивилизации, който ще се организира през ноември 2018 година в София. Министърът показа и самодейностите на министерството по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, като първото огромно събитие е среща на министри, която ще се провежда през февруари 2018 година

Индия е измежду водещите 50 туристически пазара за България. В интервала януари-октомври на 2017 година у нас са пристигнали повече от 10 хиляди индийци, като се отбелязва растеж от близо 20 на 100 в съпоставяне със същия интервал на предходната година. През 2016 година техните визити са били 9900 и са се нараснали с 28% по отношение на година по-рано.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР