Ще предложим отговорна формула за правителство. Контактната група, която беше

...
Ще предложим отговорна формула за правителство. Контактната група, която беше
Коментари Харесай

Росица Кирова: Ще предложим отговорна формула за правителство

„ Ще предложим виновна формула за държавно управление. Контактната група, която беше излъчена, ще се опита да реализира диалози с всички политически субекти по разнообразни тематики. Победата на ГЕРБ е морална. За да откри ГЕРБ решение, би трябвало да има единодушие сред огромна част от участниците в бъдещия парламент, втората по величина политическа партия бяга от своята отговорност. В един миг няма защо да има с тях да се беседва ”, съобщи по Българска национална телевизия някогашният заместник-председател на Народното събрание, лидер в този момент на листата на ГЕРБ във Видин Росица Кирова.

По думите ѝ когато откажеш диалог и разговор, не можеш да намираш взаимни решения. Според Кирова позицията на ГЕРБ по отношение на Българска социалистическа партия е ясна - ще се водят диалози, основани на целите на едно бъдещо ръководство.

„ В коалиция с Българска социалистическа партия не бихме влезнали, имаме съществени коренни разлики с тях, в това число във връзка с войната в Украйна ”, добави тя. После разясни, че ГЕРБ има коренни разлики с „ Възраждане ” и биха разговаряли с Движение за права и свободи и Демократична България.

На въпрос обаче, че те нямат предпочитание, Кирова съобщи, че предлагането е да се обединят към общи тематики, тъй че да можем да се направляваме взаимно и да се върви напред.

Предполагам, че към този момент има контакти с „ Български напредък ”, добави Росица Кирова.

Тя акцентира, че ГЕРБ ще поддържа даването на българско въоръжение за войната в Украйна.

„ В момента огромна част от въоръжаването на територията на Украйна в действителност е българско, би трябвало да спрем да си играем с тази тематика и да си я прехвърляме ”, сподели още Росица Кирова.

По думите ѝ разликата в резултата на вота е дребна по разнообразни аргументи, само че и хората се умориха, а и участници в политическия развой отхвърлиха диалози.

„ Смисъл на избори се губи откакто огромна част от участниците считат че обединението е нещо неприятно. Смисъл е да има устойчиво ръководство, което да създаде по-добър живот за жителите, а не за един или различен политически план ”, сподели Кирова. 

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР