Ще помогнат ли вече съществуващите ваксини срещу вариантите на ?

...
Ще помогнат ли вече съществуващите ваксини срещу вариантите на ?
Коментари Харесай

Необходими ли са нови ваксини заради мутациите на коронавируса

Ще оказват помощ ли към този момент съществуващите ваксини против разновидностите на? Ако не, по кое време ще се появят нови и какво би трябвало да се направи за задачата?
Коронавирусът мутира. И колкото повече нови разновидности се появяват, толкоз по-често стартира да се задава въпросът до каква степен са ефикасни към този момент позволените за потребление.
Германски вирусолози акцентират, че разновидността на ковид е ново предизвикателство за учените, за производителите на ваксини и за институциите, които издават позволение за тяхното потребление, както и за цялата система на опазването на здравето. Експертите настояват, че съществуващите сега благоприятни условия са задоволителни, с цел да се оправим с тях , написа „ Дойче веле ”.
Благодарение на съществуващите платформи за създаване на ваксини против ковид, имаме положителни принадлежности, с цел да реагираме на протичащите промени, съобщи проф. Мерлин Аддо от университетския медицински център Хамбург-Епендорф.
Ефективни ли са имунизациите на и против разновидностите на вируса?
В този случай става въпрос за две мРНК ваксини, позволени за потребление в Европейски Съюз, както и векторната ваксина на. Тези препарати, съгласно немските учени, могат да бъдат изменени относително бързо, с цел да влияят дейно на новите разновидности на ковид. На доктрина, най-бързо могат да бъдат променени мРНК имунизациите. Векторните ваксини също могат да бъдат изменени относително бързо в лабораторни условия.
На процедура за момента не става въпрос за произвеждане на ново потомство ваксини.
Угур Шахин – съоснователят на BionTech/Pfizer, дружно със своите сътрудници изследва непрекъснато новите разновидности на ковид, само че употребява единствено към този момент позволените ваксини.
„ Като откриватели ние непрекъснато синтезираме нови разновидности на вируса и организираме проби за тяхното обезвреждане. Опитваме се да установим дали разпознават новите разновидности на вируса и дали ги обезвреждат ”, споделя ученият. Засега изследванията са сполучливи.
Шахин акцентира, че до момента екипът е съумял да откри няколко значими обстоятелството:
В случая с английския вид на ковид казусът не се състои в това, че съществуващата ваксина обезврежда по-слабо вируса, а в това, че той е по-заразен. Затова за оправянето с него не са нужни нови ваксини, а „ продължение на редица характерни ограничаващи ограничения, настоящи по време на локдауна, до момента в който допустимо повече хора бъдат имунизирани ”.
По сходен метод наподобява обстановката и с бразилския вид на ковид, против който съществуващите към този момент ваксини оказват помощ. Що се отнася до южноафриканския вид, някои от имунизациите не могат да подсигуряват отбрана от него, признава Шахин. Според него, към този момент липсват нужните данни и учените не могат да разясняват нищо. Но лабораторните проучвания не престават и учените се надяват, че мРНК имунизацията и Т-клетките, които играят значима роля, ще оказват помощ да бъде реализиран триумф.
Процесът за одобрение на такава ваксина трае към 2 месеца
Засега не тече развой за произвеждане на нови ваксини, защото за задачата са нужни клинични изпитвания. Но препарати, които да работят дейно против разновидностите на мутиралия ковид ще се появят рано или късно. По тази причина производителите би трябвало още в този момент да създадат всичко допустимо, с цел да може в нужния миг препаратът да бъде утвърден за приложимост допустимо най-скоро. Трябва ли обаче да се бърза?
Разработването на нова ваксина въз основа на съществуваща платформа лишава 6 седмици, а процесът на утвърждение на такава ваксина лишава към 2 месеца, прецизира Мерилин Аддо.
От института „ Паул Ерлих ”, който дава отговор за одобряването на ваксини в Германия и който си сътрудничи тясно с Европейската организация по медикаментите (ЕМА), настояват, че сега би трябвало да се употребяват към този момент утвърдените ваксини.
 Австрия и Дания в интернационална корпорация за произвеждане на ваксини? Австрия и Дания в интернационална корпорация за произвеждане на ваксини?
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц и министър-председателят на Дания Мете Фредериксен възнамеряват да посетят Израел в четвъртък, с цел да об...
„ По-добре да се вършат ваксини с препаратите, които към този момент съществуват, в сравнение с да не се вършат въобще ”, съобщи шефът на института Клаус Цихутек. Той посочи обаче, че към този момент се водят диалози по отношение на предлагането на Европейската комисия за координиране на разрешението за нови ваксини при положение на нужда. Като цяло, става въпрос възможна нова ваксина да бъде пусната в произвеждане по опростена процедура.
Трябва ли да се бърза с производството на нова ваксина против мутиралия вирус?
Според Цихутек, значимото изискване в тази ситуация е производството на новата ваксина да се развива по същия метод, както към този момент утвърдените. В рамките на клиничните изпитвания би трябвало да се потвърди, че тя е надеждна и безвредна. В съответния случай клиничните изпитвания могат да не бъдат толкоз обширни, а да се концентрират върху способността на новата ваксина да обезврежда мутиращия ковид.
В тази връзка Угур ахин напомня, че производителите към този момент употребяват всичките си благоприятни условия, с цел да подсигуряват, че на пазара се пуска допустимо най-голямо количество ваксини и не е належащо да се бърза с производството на нови ваксини, до момента в който наличните потвърждават своята успеваемост. „ Не желаеме да произвеждаме ваксина, която да бъде ефикасна против нови разновидности, само че няма да помогне с първичния вид на вируса “, сподели вирусологът.
Мерилин Аддо е съгласна с него.
 Ваксина против ковид и алергични реакции - лекарски препоръки Ваксина против ковид и алергични реакции - лекарски препоръки
Внимателно би трябвало да се подхожда при пациенти с история на тежки систематични алергични реакции, анафилактични шокове при банкет на лекарств...
„ Не би трябвало още на следващия ден да стартираме да произвеждаме нова ваксина. Важното е, че разполагаме с нужните принадлежности, с цел да реагираме на настъпващите промени ”, счита тя. Сега е доста по-важно да се обезпечи заслужено систематизиране на имунизацията.
„ Трябва да сме сигурни, че имунизацията се популяризира освен сред индустриализираните страни - в противоположен случай инфекцията ще се популяризира “, предизвести Аддо.
Смесване на ваксини, а не произвеждане на нови? Вероятно да
Другата опция за битка с мутиращия вирус е да се употребяват две разнообразни ваксини: една за първата доза, а друга за втората. Засега непрекъснатата комисия по имунизация на Германия (Stiko) още не е дала публични рекомендации по този въпрос, само че институтът „ Паул Ерлих ” към този момент е провел съвещания по тематиката. Мерилин Аддо допуска, че в този случай може да се комбинират мРНК и векторни ваксини.
При потреблението на векторни ваксини няма проблем да се употребяват разнообразни вируси за първата и втората имунизация. Това може да помогне да се избегне заплахата организмът на отхвърли имунизацията, считат немските вирусолози.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР