Ще подкрепим промените в Закона за държавния бюджет във варианта,

...
Ще подкрепим промените в Закона за държавния бюджет във варианта,
Коментари Харесай

Коалиционните партньори обсъдиха различните предложения за размера на партийните субсидии

Ще подкрепим измененията в Закона за държавния бюджет във разновидността, който беше импортиран от Министерски съвет и дотацията би трябвало да остане 1 лева на глас. Това съобщи по време на брифинг в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова след среща с "Обединени патриоти ".

На срещата сред съдружните сътрудници са били разисквани разнообразни предложенията. "Те са импортирани и следва да бъдат обсъждани във връзка с дотацията на партиите ", заяви тя.

"С съдружните сътрудници поехме ангажимент по-късно да продължим диалога за това по какъв начин може да бъде ревизиран Законът за политическите партии, тъй че да се търсят решения, които те считат за по-рационални във връзка с финансирането на политическите партии “, уточни още доктор Дариткова.

"Не би трябвало да вършим крачка обратно със дотацията от 1 лев. Да се търсят други разновидности значи, че бягаме от това, което хората желаят ", съобщи от своя страна водачът на "Атака " Волен Сидеров след срещата с ГЕРБ.

Той добави, че сътрудниците му от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация също са участвали на срещата с ГЕРБ. „ От името на партия "Атака " ще отговоря, тъй като те са на друго мнение. Ние депутатите от "Атака " сме също на мнение, че дотацията би трябвало да остане 1 лев, както беше гласувано в зала със 117 „ за “. Всички от „ Обединени патриоти “ гласоподаваха „ за “. Няма по какъв начин в този момент да вършим крачка обратно “, уточни Сидеров.

Той обърна внимание на референдума по тази тематика. „ Харесва ни, не ни харесва, това е гласът на българина “, разяснява той.

Сидеров напомни, че в интервала 2005-2009 година "Атака " е работила без дотации и е вкарала трима евродепутати и 21 народни представители на балотаж с Георги Първанов. „ Така че, когато искаш - можеш “, добави той.

"С ГЕРБ се споразумяхме Законът за бюджета за дотациите да се гледа със Закона за политическите партии - в случай че някой се отмята, да си носи отговорността ", съобщи водачът на НФСБ Валери Симеонов пред публицисти след срещата с ГЕРБ.

„ Ние сме посочили на първо гласоподаване, че желаеме понижаване ", уточни Симеонов. "Аз съм бил на политически съвет с ръководителя на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов, както и с Владислав Горанов и Томислав Дончев, там други неща сме говорили. Както чухте от брифинга след политическия съвет, трябваше законопроекта за бюджета да се гледа дружно със Закона за политическите партии. Това е съглашението на политическия съвет на обединението. Това е съглашението, в случай че някой се отмята да си поеме отговорността за това “, сподели Симеонов.

„ Не знам кой ръководи ГЕРБ в действителност и на кого да имаме вяра. На това, което сме се договорили на политическия съвет или това, което се изнася от парламентарното управление на партията. Просто ще би трябвало да се уточнят, да получим един безапелационен отговор на коя позиция са, тъй като става въпрос за две противоположни позиции, и тогава ще ви дам отговори “, добави още водачът на НФСБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР