Ще използваме всички механизми и фондове, за да нормализираме цените

...
Ще използваме всички механизми и фондове, за да нормализираме цените
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Енергетиката е затънала в непрозрачност, затова токът е скъп

Ще използваме всички механизми и фондове, с цел да възстановяваме цените на тока за битовия консуматор. Енергетиката е затънала в неяснота и това е една от главните аргументи за високите цени на тока. Най-големият проблем на българската е корупцията. Предлагаме одит на цялата държавна енергетика. Искаме тайните контракти да станат очевидни, съобщи пред Нова телевизия Мартин Димитров от " Демократична България ".

Питах участниците, дали някой виждал пътната карта за „ Балкански поток “, само че се оказа, че няма подобен. Настояваме да бъде направена и формулировка за енергийно безпаричен, само че желаеме да се одобри петгодишен проект за справяне с енергийната беднотия, да има изясненост и поредност. 2024 е планувано да се случи преходът към пазар и за битовите консуматори. Светът върви към либерализация, само че това у нас би трябвало да се прави малко по малко, гладко, би трябвало да има оценка какво ще се случи при либерализация, разяснява Мартин Димитров.

Що се отнася до АЕЦ " Белене ", Димитров съобщи, че единствените хора, които са защитили Белене са били от Българска социалистическа партия.

Лятото цените на тока ще се възстановяват, предвижда той.

На въпрос дали би трябвало да има министри от Демократична България в държавното управление, той съобщи, че би трябвало да имат присъединяване във образуването на ограниченията, концепциите и цели. Ако някой не си прави работата, то той би трябвало да бъде заменен. Но това е мое мнение, би трябвало да си кажат водачите на Демократична България, акцентира още той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР