Ще излязат доста пикантни новини от министерствата и най-вече от

...
Ще излязат доста пикантни новини от министерствата и най-вече от
Коментари Харесай

Ще размаха ли акад. Дянков „метлата“? Керемедчиев очаква чистката да започне със смяна на губернаторите

Ще излязат много пикантни вести от министерствата и най-много от военното, предвижда някогашния зам.-министър на външните работи

Бъдещото държавно управление на акад. Николай Денков ще направи огромна чистка. Това предвижда някогашния зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. В „ Здравей, България “ по Нова телевизия той сподели, че е обикновено е да бъдат заменени първо регионалните шефове, а по-късно „ метлата “ да играе надолу по веригата и огромна част от чиновниците в администрацията да се разделят с постовете си. 

„ Ще излязат много пикантни вести от министерствата и най-много от военното. България и Унгария са единствените страни в НАТО, които афишират, че не подкрепят военно Украйна, а въпреки това страната ни е единствената в алианса, която засекрети каква помощ дава “, добави той.

Според него бюджетът ще се окаже най-големият камък, който може да спъне новите съдружни приятели, тъй като 3% недостиг е доста сложен за реализиране. „ Дори и да съумеят, ще го задържат изкуствено, тъй като е едно от условията за еврозоната. Може да се случи гръцкия сюжет, т.е. да го задържим до влизането ни в нея и тогава да избухне бюджета и да се постанова да бъдем спасявани по метода, по който помагаха на гърците “, разяснява Керамедчиев. 

Политологът Петър Чолаков пък сподели, че има две хипотези какво събира ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. „ Едната догадка е това, което са стартирали - да влезнем в Шенген, тъй като следва усвояването на пари по Плана за възобновяване и резистентност. Второто равнище на разбор е малко по-цинично, което споделя, че главното, което ги събира е общият интерес, който е по-скоро финансов ”, добави той.

“От „ ПП-ДБ “ твърдяха, че към ГЕРБ има обръчи от компании. Сега като ръководят дружно те ще обраснат към тях. Възможни са три сюжета. Първият е, че това за обръчите не е правилно. Тогава поражда въпроса за какво се борихме, за какво някои хора потеглиха да разграждат модела ГЕРБ. Вторият вид е, че е правилно и тогава ще има игра на стражари и апаши в министерствата. Третият е безсрамен – разделят си баницата “, разяснява Чолаков. 

" Големият въпрос е какъв брой време този кабинет ще оцелее. Дали след локалните избори ще има разтърсване, дали след европейските, какво ще докара до обстановка да забележим какъв брой резистентен е този кабинет ", сподели пък социологът Евелина Славкова. Според нея неналичието на повече фрагменти от ГЕРБ в бъдещото ротационно държавно управление, ще направи доста по-лесно за тях да избягат от отговорност. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР