Моментът част от местните данъци и такси да остават в

...
Моментът част от местните данъци и такси да остават в
Коментари Харесай

Експерт: България остава най-централизираната държава в ЕС

„ Моментът част от локалните налози и такси да остават в границите на общините е назрял. Има извънредно огромен напън към България от страна на нашите интернационалните сътрудници. България в този момент договаря за участие в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Едно от техните условия е децентрализация на обществените финанси, с цел да бъде контрактувано участието на България. “

Това съобщи в предаването PrimeTime по Euronews Bulgaria Силвия Георгиева – изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините.
Докладите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за нуждата от децентрализация в България са доста справедливи и за това са и стряскащи. Те демонстрират, че България остава най-централизираната страна членка в Европейски Съюз, само че и измежду страните, които аплайват за участие в Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Силвия Георгиева, изпълнителен шеф на Националното съдружие на общините

„ От друга страна, неотдавна приключихме един огромен план с финансиране от Европейската комисия и в партньорство със Съвета на Европа, който също беше ориентиран към обезпечаване на условия за финансовата самостоятелност на общините. Този план завърши с извънредно съществени рекомендации към българското държавно управление. Те са съчетани и с една идна мониторингова задача от Съвета на Европа, която ще установи за следващ път, че България не извършва рекомендациите за децентрализация на държавното ръководство “, акцентира Георгиева.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР