Ще имаме среща със служебния транспортен министър Христо Алексиев тази

...
Ще имаме среща със служебния транспортен министър Христо Алексиев тази
Коментари Харесай

Абсурд: И на електромобилите мерят газове за екостикери

Ще имаме среща със служебния транспортен министър Христо Алексиев тази седмица – поради. Това сподели в юрист Петър Славов, народен представител от 43-тия парламент.

Ще разбираем на министъра, че би трябвало да има смяна на Наредба N32, тъй като са вменили на всички транспортни средства да имат обичаен екостикер, единен с екокатегория, само че тя се прецизира след замерване с газове и откакто в стикера се поставя читател, който да бъде измерван някъде си от някакви устройства – и всичко това оскъпява годишният механически обзор с 15-20 лв., продължи юристът. Писаха ми и притежатели на електрически автомобили, че и тях ще им замерват отделяните газове, добави той. Както е написана наредбата, и на ремаркета, които са без мотор, може да им поставят екостикери, по думите на Славов.

Предлагаме вместо това да се употребява стандарта на производителя на автомобила и на негова база да се извърши категоризацията по така наречен екокатегории, а не да ви замерват в пункта, уточни Славов. Той подсети, че по закон, в случай че има интервенции по транспортното средство, които не дават отговор на фабричните наставления и категория, то може да бъде спряно от придвижване. Всичко опира до надзор, безапелационен е юристът.
 Какви законопректи за водачите чакат ред в Народното събрание? Какви законопректи за водачите чакат ред в Народното събрание?
Изглежда 46-тото Народно заседание е към своя край и не се чака законопроект, засягащ водачите да бъде гласуван в границите на неговото...

Адвокат Славов повдигна и въпроса за. Той, дружно с сътрудниците си депутати от 43-тия парламент Мартин Димитров и Методи Андреев, съумя да убеди служебния районен министър арх. Виолета Комитова. Съгласно Наредба 5, паспортизация на постройка, строена преди 2007 година, към този момент ще се прави единствено при градивни промени или при желание да се вършат градивни промени.

По думите на Славов, Комитова е показала бързо схващане и е влезнала в тематиката, тъй като преди нейната интервенция до края на 2021 година трябваше всички здания да имат механически паспорт. " Представете си какъв брой стотици хиляди здания има заварени, какъв брой щеше да коства това на техните притежатели и какъв смут щеше да настане до края на годината от хора, които тичат напред-назад от кое място да намерят техническо лице да пристигна да им подпише една хартийка, че в жилището им няма градивни промени и подхожда на проектите, по които е издигнато ", заключи юрист Славов.

Още:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР