Ще е чудесна идея, ако можеше всяка сутрин да закусвате

...
Ще е чудесна идея, ако можеше всяка сутрин да закусвате
Коментари Харесай

Полезни идеи за закуски за всеки ден от седмицата

Ще е чудесна концепция, в случай че можеше всяка заран да закусвате вкусните бухтички, които ви е приготвяла баба, или пък пържените филийки на мама. Проблемът е освен че евентуално те към този момент нямат опция да ви подготвят сходна закуска, а и фактът, че тя е много калорична.

Чиста действителност, която в наши дни, когато храните ни сами по себе си са с неразбираем генезис и съставки, не е за подценяване.

Вместо да умувате обаче каква здравословна закуска да приготвите за вас и фамилията ви всеки ден от седмицата, ние ще ви дадем няколко хрумвания с примерно седмично меню.

Закуска Понеделник

Тъй като предходният ден се допуска, че не сте били на работа, то умерено можете още от неделя вечерта да накиснете малко овесени ядки в кисело или прясно мляко, с цел да могат да омекнат. Ако пък сте вегетарианци, можете да употребявате и кокосово или соево мляко. В понеделник просто прибавете малко плодове, чия семена или мед и се насладете на прелестно започващата седмица.

Закуска Вторник

Яйцата са една доста бърза и здравословна закуска. Можете освен да ги сварите или да си извършите омлет. Идеите за бързи яйчени мъфини е супер добра и бърза за осъществяване. Разбийте няколко яйца, смесете ги със ситно нарязана шунка, чушки, малко сирене или кашкавал, зелени подправки. Разпределете във форми за мъфини и изпечете.

Закуска Сряда

 Полезни хрумвания за закуски

Пригответе си здравословен тост от черен или пълнозърнест самун с масло, сирене, няколко резенчета домат и маслини. Можете също по този начин да си извършите и изгорял с кашкавал сандвич, върху който да сложите няколко листенца рукола. Варианти доста!

Закуска Четвъртък

Денят на ядките! В паница сложете една шепа ядки, до нея прибавете 2 с.л. извара, полейте я с малко зехтин и поръсете с подправки. Нарежете парче авокадо или краставица, прибавете пълнозърнести крекери и хапнете здравословно.

Закуска Петък

Един бананов шейк ще е отлично начало за началото на края на работната седмица, нали? Пригответе си шейка, като смесите банан с други плодове. Приготвянето на утринно смути е едно от най-полезните неща, с които може да стартирате деня си.

Закуска Събота

 Полезна закуска

Събота човек има нормално повечко време и нищо не ви пречи да приготвите за всеки член от фамилията по една порция с филийка изгорял пълнозърнест самун с масло, варения яйца, нарязани краставици и домати, парче сирене и пресни сезонни зеленчуци, а най-после и плодове. Бързо, елементарно и вкусно! А, да - и много здравословно за закуска.

Закуска Неделя

Неделята би трябвало да е същински празник за фамилията ви, което значи, че и закуската би трябвало да е и здравословна, и доста вкусна. Пригответе диетични палачинки, само че не с бяло брашно, а с кокосово. Те се подготвят доста елементарно, а по какъв начин да се получат съвършени, можете да видите от рецептите за кокосови палачинки, оповестени на уеб страницата ни. Тяхна опция са още протеиновите палачинки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР