Ще дадем силен политически сигнал, че България и Румъния незабавно

...
Ще дадем силен политически сигнал, че България и Румъния незабавно
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Вече не ни се слушат оправдания, България и Румъния незабавно трябва да бъдат приети в Шенгенското пространство

Ще дадем мощен политически сигнал, че България и Румъния неотложно би трябвало да бъдат признати в Шенгенското пространство. Това съобщи евродепутатът от групата на ГЕРБ в ЕНП Андрей Ковачев в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Вече не ни се слушат оправдания, че на някой му следва избори. Имаме поддръжката от Германия, надяваме се и Франция и Нидерландия да одобряват този сpраведлив акт ", добави Ковачев.

"Тук още веднъж става въпрос за един двоен стандарт към България. От тази позиция попитахме и за какво през вчерашния ден нямаше представител на Европейския съвет. Имиджов резултат за ГЕРБ и нищо положително за страната ще е, в случай че ни одобряват единствено по Шенгенското въздушно и морско пространство, само че не и по сухоземните граници ", сподели още по тематиката евродепутатът от Българска социалистическа партия Момчил Неков.

Няма имиджови резултати, не търсим сходен резултат - ние ще се борим за цялостното Шенгенско пространство. Никой не може да отхвърли, че влизането в Шенгенското пространство е хубаво. Не би трябвало да се опитваме да вършим имидж за един или различен, а да работим за българския интерес ", добави Ковачев.

"Трябва да устояваме националният интерес. Ако България одобри да сме в Шенгенското пространство единствено на въздушни и морски граници, то ние се съгласяваме на 7дни демо версия, макар, че сме си платили за цялостен пакет ", счита Неков.

"Множество водачи обявиха еднопосочно, че България и Румъния би трябвало да се причислят към шенгенското пространство. Федералното държавно управление на Германия и Макрон вземат решение обаче. Борисов слага тематиката за Шенген на всяка среща ", приключи Андрей Ковачев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР