Очаква се протест в университетите в страната. Това се случва,

...
Очаква се протест в университетите в страната. Това се случва,
Коментари Харесай

Очаква се протест в университетите в страната

Очаква се митинг в университетите в страната. Това се случва, макар че служебната власт даде обещание още 40 милиона лв. за висшите учебни заведения.

КНСБ и „ Подкрепа “ обявиха, че анулират планувания митинг, само че Съветът  на ректорите заяви, че подобен въпреки всичко ще има.

Според последните промени в Закона за висшето обучение, трудовите хонорари на част от администрацията, по този начин и на университетския състав би трябвало да се пресмятат като проценти от междинната брутна работна заплата.

Това нещо към момента не е реалност, споделят протестиращи. 

 Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник? 1 мин. Ще спре ли да вали: Какво е времето в понеделник?  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси 3 мин. Инцидент с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси  Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест 5 мин. Алек след „ Ергенът “: Мнението на майка ми не ми е натежало. Излязох самичък с чиста съвест  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)

В петък служебната власт даде обещание още 41 милиона лв. за университетите, а от КНСБ и „ Подкрепа “ обявиха, че анулират планувания митинг. След протестното писмо от ректорите на държавните и някои частни университети кабинетът  реши заложените в бюджета 39 милиона лв. да бъдат изплатени със задна дата от началото на тази година. Синдикатите отстъпиха.

Ще има ли митинги?

От Съвета на ректорите обаче оповестиха, че 44 висши учебни заведения в страната въпреки всичко няма да отворят порти. И изясняват, че макар обещанията, в бюджета средства няма и че това е „ потъпкване на образованието и науката “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР