Ще бъде ли образованието приоритет на бъдещото редовно правителство, ако

...
Ще бъде ли образованието приоритет на бъдещото редовно правителство, ако
Коментари Харесай

Могат ли новите учители да трансформират България?

Ще бъде ли образованието приоритет на бъдещото постоянно държавно управление, в случай че то изобщо скоро бъде гласувано? Отговорът е по-маловажен, от отговора на въпроса какво в действителност би трябвало да включва този приоритет.

Новият епизод на подкаста на Dir.bg " Trendy " пробва да даде някои направления за размисъл, въз основата на към този момент сполучливи образци - тези на учителите от " Заедно в час ". Следвайки вярата, че всяко дете в България би трябвало да има достъп до качествено обучение, организацията от години съумява да изпрати подготвени, нови учители в разнообразни обитаеми места в страната, които да трансформират хода на събитията за положително.

В аудиото тук можете да чуете изпълнителния шеф на фондацията Траян Траянов, който споделя за свършеното, за проблемите и вероятните решения.



 Снимка: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Последвайте ни в: - -

Проблемът с българското обучение постоянно е апетитен като казусът на проблемите, който стои в генеалогията на множеството български несполуки. От друга страна, политическата реторика постоянно съдържа образованието като водещ приоритет. На хартия. На процедура обаче, става известно, че до момента, всяка година, съвсем половината възпитаници, които приключват междинен учебен курс, са функционално необразовани. Тоест, четат, само че не схващат смисъла на прочетеното.

Светът от дълго време е формирал задоволително ефикасни форми на обучение, да вземем за пример, които са ясна и потвърдена рецепта за разцвет. Какво обаче е допустимо в България? Какви са нуждите на учениците? От какви 18-годишни персони има потребност страната ни? Как те се приготвят за живота? Каква е ролята на учителите в този развой?

А вие, какво смятате, че би трябвало да се промени в българското обучение?



Последвайте ни в: - -

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР