Премиерът на Австралия Антъни Албанезе приветства завръщането на своя сънародник

...
Премиерът на Австралия Антъни Албанезе приветства завръщането на своя сънародник
Коментари Харесай

Премиерът на Австралия приветства завръщането на основателя на Уикилийкс Асандж

Премиерът на Австралия Антъни Албанезе приветства завръщането на своя съотечественик Джулиан Асандж в родната си Австралия и обстоятелството, че създателят на " Уикилийкс " ще може да " се събере още веднъж с околните си ".

" Джулиан Асандж пътува към дома ", сподели министър-председателят. " През двете години откогато встъпихме в служба, моето държавно управление водеше деен разговор за решаването на този въпрос , в това число на лидерско ниво. "

По думите му Австралия е употребила всички вероятни " канали " за обезпечаване на тази развръзка и връщането на своя жител в родината му.

Австралийският министър председател добави, че федералното държавно управление в Канбера ще продължи да оказва на Асандж цялата нужна консулска помощ , до момента в който се откри още веднъж в родната Австралия.

Албанезе изрече и съответна признателност към посланика на страната си в Съединени американски щати Кевин Ръд и към английския висш комисар за Австралия Стивън Смит , които съпровождат 52-годишния Асандж в пътуването му към Австралия.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР