Ще бъдат прекратени мандатите на четирима членове на Комисията по

...
Ще бъдат прекратени мандатите на четирима членове на Комисията по
Коментари Харесай

Ще бъдат прекратени мандатите на четирима членове на енергийния регулатор

Ще бъдат прекъснати мандатите на четирима членове на Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР) – Александър Йорданов, Георги Златев, Валентин Петков и Ремзи Осман. Имената им бяха определени при чоп за възобновяване на състава на КЕВР, теглен на съвещанието на парламентарната Комисия по енергетика, заяви организация " Фокус ".

Членове на КЕВР остават Владко Владимиров, Димитър Кочков, Евгения Харитонова и Светла Тодорова, както и ръководителят Иван Иванов, чието име не участваше в жребия заради по-дългия му мандат по закон.

Тегленето на имената се организира по процедурни правила, признати авансово от Народното събрание. Така съставът на КЕВР ще се обнови с двама членове със стаж в региона на енергетиката, един в региона на водоснабдяването и канализацията и един член всред тези с юридически стаж и стаж в региона на стопанската система.

Според признатите правила оферти за нови членове на КЕВР могат да се вършат от народни представители или от парламентарни групи до 17 април. След това ще бъде осъществена предварителна инспекция от комисията по досиетата и чуване на претендентите в парламентарната комисия по енергетика.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР