Британците, които се връщат в Обединеното кралство от пътувания в

...
Британците, които се връщат в Обединеното кралство от пътувания в
Коментари Харесай

Издадено е спешно предупреждение, тъй като е открито заболяване, което може да убие за 24 часа при пътници, които се връщат в Обединеното кралство

Британците, които се връщат в Обединеното кралство от пътувания в чужбина, са предизвестени за евентуално смъртоносна бактерия, която може да убие за броени часове.

Трима души до момента са дали позитивен тест за инвазивна менингококова болест (IMD) след завръщането си в Обединеното кралство от Саудитска Арабия. IMD придвижва рядка бактерия, известна като менингококова бактерия, която нахлува в нервната система и може да докара до две съществени съдбовни болести.

Първото е менингитът, който убива към 10% от тези, които го получават, и инвалидизира доста други. Ако пробата ви за менингит е позитивен, ще се нуждаете от незабавно здравно лекуване, защото е известно, че болестта прогресира доста бързо. Менингококовите бактерии също могат да провокират септицемия, животозастрашаващ случай на отравяне на кръвта, нормално породен от бактерии или техни отрови.

Важно е да имате поради, че всеки, който има позитивен тест за IMD, може да развие както менингит,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР