Кирил Петков е подал заявление, че ще влезе в Народното

...
Кирил Петков е подал заявление, че ще влезе в Народното
Коментари Харесай

Кирил Петков избра Бойко Рашков пред Настимир Ананиев за НС, Корнелия Нинова вкарва Калоян Методиев

Кирил Петков е подал заявление, че ще влезе в Народното събрание от 23-ти МИР-София, а не от Перник, където също бе лидер на листа, съобщи  " 24 часа ".

С това решение един от водачите на " Продължаваме промяната " избора да направи народен представител втория в листата в работническия град - някогашния вътрешен министър Бойко Рашков. Така зад борда остава Настимир Ананиев. Той е трети в 23-ти МИР-София, само че с изключение на за Кирил Петков, там оставя място единствено за Атанас Атанасов.

Спадналият повече от два пъти резултат на ПП-ДБ по отношение на предходните парламентарни избори оставя отвън Народното събрание още знакови лица, като Искрен Арабаджиев от Политическа партия, както и Ивайло Мирчев, някогашния правосъден министър Атанас Славов и Антоанета Цонева от Демократична България.

В предаването на bTV " Лице в лице " Кирил Добрев разгласи, че подалата оставка като ръководител на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която също като Кирил Петков водеше две листи, е избрала да стане народен представител от Благоевград. Така от Народното събрание отпада втората там - Гергана Орманлиева, която има 1818 преференции. Вместо нея народен представител става вторият след Нинова в 25 МИР Калоян Методиев, считан за неин първи консултант и подложен на критика от вътрешната съпротива поради предишното си като водач на младежкото Съюз на демократичните сили.

Противно на битките за място в Народно събрание, един от 13-те определени представители на партия " Величие ", се отхвърля от извоюваното място. Това е Кристиан Малинов Карабельов, излъчен от Смолян. Той е изпратил писмо с отхвърли си до ЦИК, а тя е приела настояването му с болшинство.

В Смолянско " Величие " завоюва едвам 903 гласа, а Карабельов - 278 преференции. След вота пред локални медии той призна, че не очаквал партията да вкара човек от региона, само че приел да е лидер на листата, тъй като припознава концепциите ѝ.

" Със брачната половинка ми имаме бизнес, средствата ни са задоволителни за фамилията и не отивам в Народното събрание за пари. Дори брачната половинка ми не е съгласна да се местим в София. Но съм признателен, че ме поддържа. Поел съм отговорност и ще я спазя ", изяснява Карабельов пред  " Бг новини Смолян ".

Той се занимава се с продажба на електрически колела, а преди е бил шеф на СПА хотел. Мястото на Карабельов ще заеме идната в листата Лариса Борисова Савова.

Областният водач на ДПС в Смолян Румен Пехливанов пък заяви пред Българска телеграфна агенция, че определеният с преференции втори народен представител от движението в родопския град - Николай Юруков, се отхвърли от Народното събрание. Той уточни, че в политическата мощ има схващане, когато някой е определен с преференции, да се откаже, което демонстрира, че е взаимен с политиката на партията.

На изборите за народни представители Николай Юруков, който е заместник- кмет на община Девин, бе трети в листата на Движение за права и свободи и получи 940 преференциални гласа, а вторият - Андрей Джандев - 492, а лидерът Хайри Садъков - 781.

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР