Ще бъдат ли съборени незаконни според Столична община обекти във

...
Ще бъдат ли съборени незаконни според Столична община обекти във
Коментари Харесай

Да бутнеш строеж във вилата на Божков - не е толкова просто

Ще бъдат ли съборени противозаконни съгласно Столична община обекти във Вила Аглика така наречен резиденция на Васил Божков в Природен парк " Витоша "? Този въпрос е отворен, защото правосъдното дело, заведено след беше върнато на първа инстанция от Върховния административен съд (ВАС) поради позволени основни процесуални нарушавания.

На първа инстанция съдът реши, че има нелегално строителство, тъй като нямало строителни бумаги, не са спазени условията за строителство в горските територии, липсва наложителното правене на обстоен организационен проект. Съдът не се съгласи с претенциите на сдружението " Нове Интернал " ЕООД, притежател на вила " Аглика ", че въпросният обект (склад) в действителност е преместваем обект, защото не служи за увеселителни, търговски и други обслужващи действия.
Тече инспекция на 14 хижи, санаториуми и почивни станции във вилна зона " Витоша ", ето кои
Започнала е инспекцията на място и по документи от ДНСК във вилна зона Витоша, разпоредена на 07.07.2020 година от Върховната административн...

Съдът обаче анулира заповедта на основния проектант на София в частта ѝ, с която е разпоредено на " Нове Интернал " да събори противозаконната сграда. Съдебният състав приема за недоказано, че точно това сдружение е причинител на градежа, като е допустимо складът да е съществувал към датата на договорката за хотел " Аглика " от 2015 година сред някогашния притежател " Ривиера " АД и " Нове Интернал ". Според Върховен административен съд обаче първата инстанция не е приела значими доказателства, че " Нове Интернал " е строителят.

" Съдът дължи решение по този съответстващ за разногласието въпрос, откакто разиска всички събрани доказателства. В случая това не е направено ", написа в решението на Върховен административен съд, представено от в. " ". 

Още по-ключовото - Върховен административен съд взема решение, че би трябвало да се реши дали въпросният склад към вилата предстои на унищожаване или не, като се изследва неговата толерантност. При съществуване на толерантност противозаконният градеж не предстои на унищожаване. За да бъде " поносим " той би трябвало да е построен до 31 март 2001 година, да липсват нужните позволения и другите строителни документи, като построяването му да е било възможно по настоящите подробни градоустройствени проекти и по разпоредбите и нормативите, работили по време на осъществяването му или по настоящите сега разпореждания на Закона за устройство на територията.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР