Щастливо жененият баща на две деца Джейсън Станфорд съобщи, че

...
Щастливо жененият баща на две деца Джейсън Станфорд съобщи, че
Коментари Харесай

Мъж изпраща съпругата си на Марс с еднопосочен билет

Щастливо жененият татко на две деца Джейсън Станфорд заяви, че е подготвен да изпрати брачната половинка си Соня Метър с еднопосочен билет до Марс. Жената на живота му, с която той съжителства от повече от 15 години, е една от малцината определени да се включат в спорната частна самодейност Марс уан, която цели да сътвори първата човешка колония на Червената планета.

Джейсън споделя пред Дейли мейл, че въпреки и мъчно, той е приел решението на брачната половинка си и я поддържа в рисковата задача, в която тя е решила да се впусне. На американеца му предстоят още 10 години фамилно благополучие. След това той ще би трябвало да се раздели вечно с жена си. Първата група колонизатори, която ще поеме към Марс, ще напусне Земята през 2026 година. Сред тях ще е и Соня Метър.

След като остане самичък Джейсън ще би трябвало да поеме напълно грижата за фамилното огнище. Днес двете деца на съпружеската двойка са надлежно на 11 и 13 години. Семейството живее в град Александрия, щата Вирджиния. Американецът споделя, че децата са приели невъзмутимо решението на майка си и са дали своята благословия тя да стане част от първото човешко поселение отвън Земята.

Проблемът не е персонален, той визира цялото човечество и аз го одобрих с цялата нужна отговорност, разяснява Джейсън. И прибавя: Соня в действителност ще ми липсва, само че в случай че хората въпреки всичко съумеят да изградят колония на тази планета, това ще бъде значима победа за цялото човечество, което ще разшири границите си отвън рамките на Земята!

Въпреки че бъдещата колонизаторка отива на Марс с мисълта да помогне за следващата огромна стъпка, която човечеството да направи, тя бе грубо разкритикувана от американската преса за решението си да остави вечно своето семейство.

Соня е класирана в първите 500 от 200 хиляди претендента, декларирали желанието си вземат участие в плана Марс уан на холандеца Бас Лансдорп.

Ако успеем да реализираме това, на какво ли още сме способни. Моята цел в тази задача е да покажа на хората на Земята, че няма нещо, което да не можем да реализираме, в случай че си го сложим за цел, споделя госпожа Метър във видеото, с което кандидатства за присъединяване в задачата.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР