Шпионският скандал с бившия издател на в. Дума Николай Малинов

...
Шпионският скандал с бившия издател на в. Дума Николай Малинов
Коментари Харесай

Телевизията на Малофеев видя шпионският скандал с Малинов като част от план срещу руския газ

Шпионският скандал с някогашния издател на в. " Дума " Николай Малинов към този момент провокира просторен коментар в малкия екран на съветския олигарх Константин Малофеев. Припомняме, че съгласно българската прокуратура Малофеев е индивидът, на който Малинов предлага закупуване на основни български активи като „ Виваком “, " Дунарит " и ТВ7 за обезпечаване на принадлежности за смяна на геополитическата ориентировка на България в посока Русия.
Анализът, подписан от Камран Гасанов, се концентрира върху натиска от страна на Запада върху " Газпром " поради доставките на съветски газ за Европа и плануваното прекъсване на преноса през Украйна, от 1 януари, 2020 година. Всъщност, шпионският скандал е посочен като част от втория аспект на разбора – този, че поради абсурда „ Турски поток “ може да последва ориста на " Южен поток " и да не мине през България. Авторът категорично акцентира, че за Украйна като директен маршрут за съветския газ към Европа " Турски поток " е по-опасен от " Северен поток 2 ".
Другият аспект на разбора е ориста на газопровода Opal, който приема газ от " Северен поток " и е връзката му с други два огромни газопровода – JAGAL и STEGAL. Преди два дни стана ясно, че Европейският съд е блокирал самодейността на Европейската комисия за смяна на режима за прилагане на газопровода. Opal не работи на цялостна мощ, въпреки че преди 3 години Европейска комисия утвърди " Газпром " да има по-голям достъп до мощността на газопровода. Европейският съд обаче смята това за нарушаване на правилото за равнопоставеност в конкуренцията.
Телевизията на Малофеев се концентрира и върху ролята на Германия, като в разбора се показва категорично по какъв начин немският канцлер Ангела Меркел желае " Северен поток 2 " да се случи с изискване опазване на украинския маршрут за съветския газ.
В разбора обаче е включено мнението на основния редактор на съветската организация " Реалист " Саркис Цатурян, което не съответствува с това на Гасанов. Цатурян смята, че Съединени американски щати и западната част на Европейски Съюз в действителност желаят преносът през Украйна да спре, с цел да няма Русия този лост на въздействие на Балканите. Вместо това Съединени американски щати желае да бъде приключен интерконектора сред Гърция и България, с цел да минава от там полутечен американски газ.
Каквато и да е истината, очевидно се работи монополът на „ Газпром “ в Европа да бъде спрян, заключва анализът на малкия екран на Малофеев " Цариград ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР