Шотландският футболен клуб Селтик беше глобен с $19 000, след

...
Шотландският футболен клуб Селтик беше глобен с $19 000, след
Коментари Харесай

Селтик беше глобен за фенове, показващи палестинско знаме на фона на войната между Израел и Газа

Шотландският футболен клуб Селтик беше санкциониран с $19 000, откакто негови почитатели развяха палестински флагове по време на мач от Шампионската лига против Атлетико Мадрид предишния месец, заяви УЕФА.

Мачът, който се организира на домашния терен на клуба Селтик Парк в Глазгоу, видя хиляди почитатели да развяват знамето на Палестина и да демонстрират банери, подкрепящи народа на Газа на фона на войната на Израел в обсадената линия.

Ръководният орган на футбола в Европа дефинира флаговете като „ провокативни послания от афектиран темперамент “ в изказване в сряда.

Феновете, които бяха предизвестени от шотландския клуб да не демонстрират флагове преди мача на 25 октомври, можеха да бъдат чути да пеят „ You'll Never Walk Alone “, до момента в който държаха палестинските флагове във видео, споделено необятно в обществените медии. < /p>

С наближаването на началото стадионът се трансформира в море от палестински флагове, всяка естрада обляна в цветовете на Палестина в символ на взаимност с тези в Газа под израелско нахлуване.

Привържениците разпънаха и два огромни транспаранта в Селтик Парк, на които пишеше „ Свободна Палестина “ и „ Победа на съпротивата “.

Основните знаменосци, безусловно и преносно, бяха Зелената бригада – „ ултрас “ група, основана през 2006 година, известна със своя ирландски републиканизъм и непоколебима поддръжка за палестинската идея.

Страхувайки се от санкции, клубът прикани почитателите да не се вслушват в апела на Зелената бригада да покажат поддръжка за Палестина на мача, публикувайки изказване, в което се желае „ че транспаранти, флагове и знаци, свързани с спора и страните, участващи в него, не са показван в Селтик Парк по това време ”.

Няколко дни преди мача, като явно предизвестие към групата, Селтик забрани на Зелената бригада да взе участие във всички мачове като посетител. След мача против Атлетико Мадрид тази възбрана беше разширена за всички домашен мачове.

В писмо до почитателите клубът очерта няколко аргументи за възбраната, в това число антисоциално държание, потребление на пиротехника и най-важното „ против Атлетико Мадрид, друго неразрешено проявление, нарушаващо рестриктивните мерки, обявени по-рано “.

Клубът също беше санкциониран с $12 550 за почитатели, блокиращи проходи и употребяващи пиротехника.

Феновете споделят, че поддръжката за Палестина ще продължи

За Зелената бригада няма подозрение, че проявата на взаимност с Палестина е довела до възбраната за тяхното наличие.

„ Другите проблеми са димна завеса “, сподели Зелената бригада пред Ал Джазира по-рано този месец.

„ Клубът е доста интелигентен и безсрамен. Искат да ни глобяват, желаят да ни санкционират. Те желаят да ни изпратят известие, с цел да се опитат да ни държат на линия и да ни възпрат от по-нататъшни дейности.

„ Но те знаят доста добре, че по въпроса за Палестина не са на мощна позиция, защото нямат огромна поддръжка измежду по-широката фенбаза по този въпрос. Така че те употребяват други въпроси, за които считат, че ще имат поддръжка, с цел да ни глобяват. “

Групата съобщи, че „ не се срами и недвусмислено поддържа нашата поддръжка за Палестина “ и настоя, че това ще продължи.

„ И още един път по-широката поддръжка на Селтик сподели, че те също имат смелостта и убедеността да устоят и да бъдат зачетени. Да застане на страната на дясната страна на историята и да изрази поддръжка за новобранеца, който в този случай са палестинците. “

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР