Шоколадът може да е висококалоричен, но пък цери куп болести.

...
Шоколадът може да е висококалоричен, но пък цери куп болести.
Коментари Харесай

Шоколадът цери куп болести

Шоколадът може да е висококалоричен, само че пък цери куп заболявания. Той намалява риска от сърдечни проблеми, диабет и инсулт.

Учени откриха, че постоянната консумация на какаовото произведение може да докара до 37% по-ниска заплаха от развиване на сърдечно заболяване. Шоколадът е потребен за сърцето, защото съдържа антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Те благоприятстват понижаването на кръвното налягане и подобряването на инсулиновата устойчивост. Особено потребен е натуралният шоколад.

Според учените постоянната потреблението на шоколад (означава повече от един път седмично. Резултатите демонстрират, че хората, които употребяват най-вече шоколад (средно 7.5 г на ден), намаляват риска от сърдечно заболяване с 37% и рискът от инсулт с 29% спрямо тези, които хапват минимум количество.

Степента на полза на шоколада зависи и от фактори като здравословно хранене и високи равнища на физическа интензивност. Те значително способстват за понижен сърдечно-съдов риск.

Все отново откривателите акцентират, че огромна част от шоколадовите артикули имат високо наличие на мазнини, захар и калории, което може да докара до наддаване на тегло.

 Шоколад

То усилва риска от редица болести, в това число диабет, рак и сърдечни болести. Рискът от сърдечна непълнота при дамите, които употребяват шоколад един път до три пъти месечно, е 26 % по-нисък.

Освен за сърцето, шоколадът е потребен и за мозъка, защото е един от най-богатите източници на магнезий. Какаовият артикул съдържа антиоксиданта epicatechin, който може да защищава от натрупването на амилоидни плаки, които предизвикват заболяването на Алцхаймер и други мозъчни болести.

Японско изследване пък откри наскоро, че фенолите, които са натурални антиоксиданти в шоколада, ускоряват имунната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР