Шоколадът е много по-ефикасно средство срещу кашлицата от меда, показва

...
Шоколадът е много по-ефикасно средство срещу кашлицата от меда, показва
Коментари Харесай

Шоколадът помага повече при кашлица от меда

Шоколадът е доста по-ефикасно средство против кашлицата от меда, демонстрира изследване на професор Алън Морис, началник на сърдечно-съдови и дихателни проучвания в Университета в Хъл.

Здравният специалист от години изследва средствата, с които можем да се борим с кашлицата, и твърди, че шоколадът е най-ефективното лекарство.

Експериментите на професор Морис са посочили, че неприятната кашлица се успокоява в границите на 2 дни при пациенти, които постоянно са пиели какаов сироп. Хората, приемали шоколадовия лек, почувствали облекчение по-рано от тези, които наблягали на други способи, с цел да се излекуват.

По-рано Кралският лицей в Лондон откри, че че теоброминът в какаото в по-ефикасен от кодеина – съществена съставна част в медикаментите против кашлица.

 Кашлица

В горчивия черен шоколад се съдържа към 450 мг теобромин, в сладкия мрачен шоколад - 150 мг, а в млечния шоколад - 60 мг. В бъдеще лекарите се надяват да стартират да лекуват кашлица с мрачен шоколад макар страничния резултат на наднорменото тегло.

В проучването на учените от Лондон са взели участие 300 души, които хапвали черен шоколад 2 пъти на ден в продължение на 2 седмици. След края на изследването 60% от доброволците подобрили здравословното си положение.

Резултатите от опитите бяха стигнали до заключението, че с потреблението на шоколад, можем по-бързо да се излекуваме от кашлицата спрямо използването на множеството лекарства.

Учените са безапелационни, че в какаото може да противодейства на кашлицата. За разлика от общоприетите медикаменти, един шоколад може да образува лепкаво покритие по нервните окончания на гърлото, които да понижат кашлянето.

За това, когато почувствате първите признаци, оставете парче шоколад постепенно да се разтопи в устата ви, поучават създателите на двете проучвания.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР