Шокиращи подробности излязоха за ученика, който извади пистолет в 9-та

...
Шокиращи подробности излязоха за ученика, който извади пистолет в 9-та
Коментари Харесай

Шокиращи подробности за ученика с пистолет във Френската

Шокиращи детайлности излязоха за ученика, който извади револвер в 9-та френска езикова гимназия в София. За благополучие потърпевши нямаше, само че скандалният случай сложи въпроса какво се случва в българските учебни заведения и изключително в по този начин наречените елитни.

Малко след случилото се в четвъртък предходната седмица съучениците в 12. клас излязоха с публична позиция, в която насочат обвинявания към управлението на учебното заведение, тъй като не е взело нужните ограничения след голям брой сигнали и недоволства против съответния възпитаник, съобщи бТВ.
-->
„ Той е седял на най-първия чин и почнал да зарежда газовия си револвер, до момента в който учениците, които са седели зад него не са забелязали какво се случва. Те са се тормозили извънредно доста, имайки поради държанието му през годините. Излезли са от стаята и първо са потърсили психолог, а по-късно и зам.-директор. В класната стая е имало възпитаник, който инцидентно е минал курс за преговаряне с терористи и той е знаел по какъв начин да реагира и какво да направи “, описа ученичка пред камерата на бТВ, която желае анонимността ѝ да бъде непокътната.

„ По-късно се разбра, че момчето с револвера е желало да отиде в Горна Баня, с цел да се упражнява да стреля. В момента, в който са го хванали, са преговаряли с него да си съобщи оръжието. Той е отричал, че има такова, до момента в който раницата му не е била взета. Този човек в никакъв случай не е бил спокоен и е проявявал експанзия към всички. За него е извършен и съвет, след който обаче не е изместен или изключен от учебното заведение “, описа още ученичката като посочи, че агресивното момче е трябвало да премине в онлайн форма на образование. Това обаче се е случило за две седмици, а по-късно момчето се е върнало в клас.

Според съучениците му това се дължи на връзки на родителите му.

„ Това момче сме го виждали и с ножове, и с боксове в учебно заведение, само че никой не му правил забележка. Ако някой различен беше на неговото място, съм уверена, че той щеше да бъде изключен “, добави още ученикът. „ Винаги е буйствал и е желал да се бие със съученици, които нищо не са му създали. Надявам се да не го виждам повече в клас. Няма да бъдем спокойни, в случай че пристигна и на бала ни. Страх ме е, не се знае какво ще направи в даден миг “, описа съученичката на момчето.

„ Разказът, който чух, е повече плод на прочувствените реакции на учениците. Какво обаче се случи? Двама възпитаници пристигнаха в кабинета ми и споделиха, че въпросният възпитаник си играе с патрони. Веднага осведомих шефа, който задейства процедурата да се обади, където е належащо “, изясни Розелина Найденова, зам.-директор „ Учебната активност “ в гимназията.

„ Междувременно учениците са срещнали педагогическия ни консултант и са споделили, че има обстановка, и експертът е отишъл в класната стая. Там момчето е било със затворена раница и тетрадка на чина, бил е помолен да излезе, след което пристигна в кабинета ми. Попитах ученика какво е правил, а реакцията му беше „ Какво отново съм направил? “. Обясни ми, че си е играл с пластмасови топчета. Поисках да ги видя и той ми ги сподели. Оказа се, че са железни, тъй като бяха много тежки. След това ми описа, че са били за пълнител, който също ми сподели. Попитах го дали има револвер. Поисках да го покаже. Оръжието не е газов револвер, както се тиражира, а пневматичен с капси. Заедно с ученика слязохме до защитата, където оставихме раницата му на предпазване. След 5 минути пристигнаха служители на реда, които направиха следствие. Ученикът сподели, че не е заплашвал никого, а е показал, че има оръжие, което е строго неразрешено в нашия устав “, описа Розелина Найденова.

Тя изясни, че достъпът до учебното заведение става с карти, а обемистите предмети, които се внасят, се ревизират.

„ Този възпитаник е имал наказания през годините – за отсъствия, за държание. Много е сложна връзката с неговото семейство. Преди няколко месеца получи предизвестие за пренасяне поради отсъствия. Никога не е бил глобен с пренасяне в друго учебно заведение. Оценявахме неговото държание и психическо положение и търсихме връзка със фамилията “, сподели още Розелина Найденова.

„ Родителите на ученика не са оказвали напън върху учебното заведение “, уточни още тя. На 31 януари ще се организира педагогичен съвет за случилото се.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР