Шокирани сме от случилото се в парламента. Министър-председателят няма отговори

...
Шокирани сме от случилото се в парламента. Министър-председателят няма отговори
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС обвиниха Петков в предполагаемо разкриване на класифицирана информация

Шокирани сме от случилото се в Народното събрание. Министър-председателят няма отговори на въпросите за Gemcorp и така наречен „ просто меморандум “ или „ просто желание “. Кандидат за шеф на Българска народна банка получава заплашителни СМС-и да не взе участие в обществено оповестена и провеждана в Народното събрание процедура. Министър ръководителят от трибуната на Народното събрание заяви за профилирана интервенция, която се прави от работа „ Военна информация “. Той изложи на риск и заплаха живота на български военнослужещи. Това съобщи от Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ- Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,. 

Надяваме се, че тази интервенция е съгласувана и утвърдена от министъра на защитата, както и че е известен и президентът като висш главнокомандващ. Ако не е по този начин, настояваме за незабавно привикване на КСНС, тъй като сме уверени, че тази информация е класифицирана и е държавна загадка, сподели още тя. 

Надяваме се, че държавната комисия за отбрана на класифицираната информация да се произнесе има ли сходна информация. Има ли тя гриф? Възможно ли е и при какви условия министър-председателят да я оповестява? Според нас това е аматьорщина, само че и посягане върху националната сигурност на Република България и сигурността на хората, които вероятно са изпратени. Съгласно закона ръководителят на Народното събрание, министър-председателят и президента имат достъп до всяка класифицирана информация с най-голям гриф на секретност. Ако се окаже, че навън съвещание оповестява такава информация, това предстои на най-тежка глоба от органите, които се грижат за отбрана на класифицираната информация и от правоохранителните органи, коментира 

Колко и какви са кандидатурите за шеф на Българска народна банка има ръководещата коалиция не е тематика, която да стои на дневен ред пред ПГ на ГЕРБ-. Днес Българска народна банка излезе с нова прогноза. Тя по никакъв начин не е радостна във връзка с тематиката за инфлацията, вложенията и растежа.

" Това още повече ни отдалечава от задачата, която си е сложила Българска народна банка и предходните правителства-еврозоната. Към момента е ясно, че Андрей Гюров е подал документи за претендент в процедурата за избор на шеф на Българска народна банка, без да бъде легализирана неговата тапия и дисертация. Когато се организираше чуването в съвещанието на Комисията по бюджет и финанси изненадващо тази заверка се появи на уеб страницата на Министерството на образованието. Според закона и процедурните правила това е станало откакто е изминал периода за подаване на нужните документи. "

Полицейщината, репресиите, мутренските времена в действителност се завърнаха. Репресия към опозицията може да бъде приветствана от някого или смълчана от водачите на четворната коалиция. Но заканите към претендент за шеф на Българска народна банка е жестоко тъпчене на съществени човешки права. Нямам съмнения кой е заплашвал Любомир Каримански. Оставям на медиите и на самия заплашван да си обясни кой го е направил. ПГ на ГЕРБ- няма интерес от протичащото се. Ние имаме интерес банковата система на България да е постоянна.

" Бойко Рашков от дълго време никого не е арестувал, от дълго време не се е появявал по медиите. Нека да стартира по градивна работа и персонално той по определяне на източника на СМС към Любомир Каримански ", приключи Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР