Шофьорите ще могат да ползват гратисен период за пътуване без

...
Шофьорите ще могат да ползват гратисен период за пътуване без
Коментари Харесай

Гратисен период без винетка за Северната тангента до 2-ри януари, изваждат я от платените пътища

Шофьорите ще могат да употребяват гратисен интервал за пътешестване без винетка по Северната дъга на София до 2-ри януари, разгласи кметът Йорданка Фандъкова. Тази заран тя е разговаряла с управлението на Агенция пътна инфраструктура. Градоначалникът разгласи, че чака този сектор да бъде изваден от платената пътна мрежа и да може и отсега нататък да се употребява без винетна такса.
 От януари ще би трябвало да купуваме винетка, в случай че минаваме през Северната скоростна дъга
" Очаквам още на 2 януари с АПИ да реализираме съглашение за изключване на Северна скоростна дъга от листата на пътищата, за които е нужна винетка. До окончателното решение се вкарва гратисен интервал за прекосяването без винетка по тангентата на леки коли. Уверена съм, че с АПИ ще намерим легален метод за смяната и тя ще е в интерес на софиянци.

Северна скоростна дъга е извънредно значима за извеждане на трафика от центъра на града, включително и на тежкотоварните коли. С оглед понижаване на задръстанията в града и възстановяване на качеството на въздуха в София ", заяви Йорданка Фандъкова.

С едно от последните решения на кабинета за тази година Северната скоростна дъга бе включена в платената пътна мрежа. Това стана, тъй като държавното управление включи правата с новата автомагистрала " Европа ", която свързва София с Калотина.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР