Шофьорите могат да спестят около 30 стотинки на литър, като

...
Шофьорите могат да спестят около 30 стотинки на литър, като
Коментари Харесай

Ето го големият удар, като сипваме гориво!

Шофьорите могат да спестят към 30 стотинки на литър, като комбинират държавната отстъпка за горивата с потребителските карти, които бензиностанциите издават на кг.

Големите вериги вкараха от 9 юли цени „ 2 в 1 ”  - важи отстъпката от 0.25 лв. от страната плюс тази от 0.05 лева за клиенти с карта. Така да вземем за пример в „ Лукойл ” и „ Шел ” отбивът от общоприетата цена на горивата е 5 стотинки, при ОМВ стига до 7 стотинки на литър, само че при изискване, че се изпълни целият контейнер.

Клиентите на „ Петрол ” с карта също зареждат на минус 5 стотинки на литър, а при „ Еко ” има разграничаване по типа на зарежданото гориво - минус  7 стотинки е за светли горива /бензин и дизел/, а 4 ст. - при метан и газ. " Инса ойл " пък има „ уикенд промоция ”, която смъква цената на GT MAX Дизел и А100 цели 20 стотинки. Тя важи за петък, събота и неделя, само че пък не се комбинира с държавната, тъй като последната е годна единствено за най-ниския клас горива.

Най на сметка от нововъведената държавна политика излизат водачите на газ. При пропан-бутана и метана краткотрайно падна акцизът, а Данък добавена стойност беше свалено от 20% на 9%. Така автогазът на някои бензиностанции падна и малко под левче. Метанът обаче продължава да държи цени и сега на постоянна цена се продава приблизително за 3.66 лв.. Най-ниската цена е 3.42 лв., като след отстъпката пада на 3.17 лв..

А най-прецакани се оказаха притежателите на така наречен баничарки. Те нямат право да получават държавната отстъпка, защото по ваучър се водят категория N1. Преди години да регистрираш МПС по този начин беше доста съвременно, тъй като се пестеше от налог кола. Така първокласни джипове, кросоувъри и скъпи коли се пишеха със документ за N1, с цел да платят данък като за баничарка, вместо общоприетия от 800-1000 лв.. Порочната процедура беше прекратена през 2019 година, обаче около това изгоряха и доста нетолкова заможни хора, които в действителност употребяват пикапи.

Не се ползва отстъпка, когато автомобилът е на лизинг, само че като кола чартърен с извънредно изкупуване или лизнигът е на името на компания. Тези правила бяха разпратени до бензиностанциите в допълнение, тъй че комплициране имаше единствено в първите дни. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР