Шофьорът, прегазил дете в Лясковец, е пуснат под парична гаранция

...
Шофьорът, прегазил дете в Лясковец, е пуснат под парична гаранция
Коментари Харесай

Пуснаха под гаранция от 1000 лева шофьора, прегазил дете в Лясковец

Шофьорът, прегазил дете в Лясковец, е пуснат под парична гаранция от 1000 лв., съобщи NOVA.

Прокуратурата посочи, че лидерът имал брошура от едвам три месеца.

Детето е било без светлоотразителни детайли и изскочило на платното. На младия водач е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност.

Снощи 12-годишното дете беше блъснато от кола в центъра на града и почина на място. По този мотив поданици на Лясковец се събират на митинг довечера. Те считат, че главната причина за нещастието е неналичието на осветяване и безвредни пешеходни пътеки.

Шофьорът бе арестуван за период до 24 часа, а Окръжната прокуратура във Велико Търново проверява случая.

Зад кормилото на колата е бил 31-годишен преподавател по физическо образование в локално учебно заведение. Пробите му за алкохол и опиати са негативни. Все още не е ясно с каква скорост се е движил. 

" Подавани са сигнали, за нас като жители е нетърпимо към този момент да се случват такива произшествия ", съобщи Румен Димитров, гражданин на Лясковец, представен от Българска национална телевизия.

Общински съветници в града настояват, че още през 2019 година са внесли предложение за замяна на уличното осветяване и построяването на повдигнати пешеходни пътеки. " Много пъти сме алармирали в общински съвет и сме казвали, че това би трябвало да се направи и не би трябвало да се чака да се случи най-страшното, с цел да стартираме да построяваме ", добави Емилия Жилиева, общински консултант.

" Ако тук имаше издигната пешеходна пътека, идващият автомобил щеше да понижи скоростта, в случай че беше осветена, щеше да види и детето ", сподели още Тодор Тодоров, общински консултант.

Властите ще проверяват всичко към случая - положението на пътната настилка, маркировка и светлоотразители.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР