Шофьор на пловдивската фирма Хеброс бус“ е уличен в грандиозна

...
Шофьор на пловдивската фирма Хеброс бус“ е уличен в грандиозна
Коментари Харесай

Шофьор тарикат ужили пловдивски превозвач с над 23 бона

Шофьор на пловдивската компания „ Хеброс бус “ е махленски в грандиозна машинация! В продължението на две години служителят издавал дублирани билети за пътешестване в рейс, като посредством продажбата им е спечелил 23 212.45 лв. и е нанесъл финансови загуби на компанията превозвач  в същия размер.  По това обвиняване той бе приет за отговорен и наказан на година и 6 месеца затвор, само че мярката е отсрочена с 4 години изпитателен период. Присъдата го задължава да върне парите на пловдивското сдружение, написа trafficnews.bg.

Как осъществил измамата?
С оглед отговорностите на служителя във компанията на водача били поверени за бранене и ръководство горивото на рейса, фискалното устройство и парите, които се получават против издадените билети до отчитането им с ежедневния доклад.
В същото време с длъжностната характерност му е вменено задължението да издава с фискалното устройство билети, да ги предава на пасажерите, да получава от тях парични суми по ценоразпис против билетите, да съхранява паричните суми и да ги регистрира и предава в касата на предприятието в края на работния ден. Тези пълномощия обаче дали на мъжа опция за огромна машинация.

Шофьорът е отпечатал 12 936 билета с дублирани номера от предоставено му за работа фискално устройство. Печалбата от продажбата на билета, мъжът е прибирал за себе си. Разпространявал е дублираните билетите в интервала от 22.03.2013г. до 22.07.2014г. Облагодетелствалият се с крупна сума от измамата е български жител с главно обучение, женен и неосъждан все още на закононарушението.

Възмездие за стореното:
Тази седмица пловдивските магистрати признаха водача за отговорен за длъжностно заграбване в изключително огромни размери. Мъжът е наказан на 1 година и 6 месеца затвор, само че поради чистото престъпно досие Районният съд отсрочва осъществяването на наказването отнемане от независимост с изпитателен период от четири години.

Шофьорът ще би трябвало да заплати на „ Хеброс бус “ обезщетение в размер на 23 212,45 лв., с които в действителност възвръща финансовата вреда от продажбата на дублираните билети. Лихвите по сумата обаче също са му присъдени, както и над 2000 лв. разходи по делото.

Разследване за длъжностно закононарушение и измами се е водило към още трима чиновници на компанията транспортьор, само че с тях е подписано съглашение.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР