Airbus представи нова концепция за безпилотен изтребител. Според компанията дронът

...
Airbus представи нова концепция за безпилотен изтребител. Според компанията дронът
Коментари Харесай

Airbus показа военен стелт дрон

Airbus показа нова идея за безпилотен изтребител. Според компанията дронът може да се трансформира в действителност през идните години. Той е препоръчан на немските военно въздушни сили Luftwaffe.

Подробности за новия дизайн на дрона, който сега се назовава просто " Wingman " са малко.

" Това е дрон от военен вид, който ще бъде командван от водач в сегашен военен аероплан като Eurofighter. Той ще поема високорискови задания, които биха представлявали по-голяма опасност за пилотираните самолети. Той ще даде повече тактически варианти и по този метод ще усили шанса за триумф на задачата ", декларират от Airbus.

Дронът е с делта крило и без опашка. Това значи, че апаратът ще разчита на усъвършенствани процесори за надзор на полета. Предните перки дават спомагателна маневреност, а дронът ще е кадърен на свръхзвукови скорости.

Размахът на крилете е 12 метра, обща дължина 15,54 метра, а височината е 2,53 метра. Твърди се, че общата повърхност на крилото на дизайна е 61,22 квадратни метра.

Предполага се, че дронът на Airbus ще може да носи ракети въздух-въздух или въздух-земя. Той ще може да прави и бойни задачи, въоръже единствено с комплект за радио-електронна битка. Освен това Wingman ще има интегриран изкуствен интелект за по-висока самостоятелност във въздуха.

Пълномащабен макет е изложен на почналото през днешния ден интернационалното аерокосмическо ревю ILA в Берлин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР