Шестото издание на най-голямото електрическо рали в Германия - E-Cannonball

...
Шестото издание на най-голямото електрическо рали в Германия - E-Cannonball
Коментари Харесай

Най-голямото елрали в Германия - E-Cannonball ще е през септември – видео

Шестото издание на най-голямото електрическо рали в Германия - E-Cannonball - ще се организира на 16 и 17 септември 2023 година в Бавария и Австрия. Тази година събитието предлага изключително предизвикателна и обещаваща обиколка с повече от 4000 метра надморска височина. Около 80 тима ще се състезават с напълно електрически транспортни средства и ще се състезават в обмисляне на направления, успеваемост и тактика. Не става дума за експедитивност, а за умеене на изпитите и положително обмисляне.

Ралито стартира в Бад Гризбах им Ротал и минава през 400-километров маршрут през Алпите. Акцентите на маршрута включват живописния Salzkammergut, както и Postalmstraße в Salzburger Land и Rossfeld Panoramastraße, най-високият панорамен път в Германия.

Отборът с най-голям резултат ще бъде победител в E-Cannonball. Точките се присъждат за инспекции за прекосяване и междинни задания. E-Cannonball е утвърдено рали за електрически коли, където спазването на Закона за придвижване по пътищата постоянно е приоритет.



Абсолютни любимци на публиката са електрическите коли от клас " Hero " с мотор с вътрешно горене, само че модифицирани за електрическо задвижване. Тази година, наред с други неща, в тази категория ще може да се види модифициран VW Bus T1. Чисто нови модели като Lucid Air, Jeep Avenger и Subaru Solterra също ще бъдат на старта.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР