Шестокласници от варненското училище Христо Ботев са се сбили в

...
Шестокласници от варненското училище Христо Ботев са се сбили в
Коментари Харесай

Масов бой във варненско училище

Шестокласници от варненското учебно заведение " Христо Ботев " са се сбили в класната стая по време на едно от междучасията. Размяната на плесници е снимана от друго дете. Инцидентът е от 4 декември. На видеото ясно се вижда по какъв начин едно от момчетата удря по главата своя съученичка и тя пада върху един от чиновете. Намесват се и други деца. За секунди сбиването прераства в всеобщ пердах.
 
" Дъщеря ми не ми показа за случката. В класа са разграничени на групи. Една дребна група момиченца биват нападани от момчетата, подстрекавани от едно друго момиче. Това е, което ми се споделя. Предизвикват се взаимно ", съобщи пред Българска национална телевизия Антоанета Гълъбова, майка на битото момиче.
 
От учебното заведение обясниха, че в тази паралелка има мъчно другарство сред децата и незабавно след случая са взети ограничения. " Реагира се на същия ден. Взеха се децата, с психолог и педагогичен консултант, разговаряно е с тях. След това класният началник с писма уведоми родителите на тези възпитаници за среща с шефа, разискаха се проблематиките във взаимоотношенията ", добави Ирина Добрева, учебен психолог.
 
Битото момиче има единствено синина на крайници, само че прочувствената и психическата контузия ще останат. А майка ѝ недоумява за какво педагозите не могат да се оправят с експанзията в учебното заведение. " Тези неща не се случват за първи път, тези експанзии сред децата. Децата ми са трета година в това учебно заведение и се работи през цялото време с всички деца с психолози, само че резултатът е нулев ", разяснява Антоанета Гълъбова, майка на битото момиче.
 
" За тази цел са взети всички нужни ограничения по Наредбата за приобщаващо обучение и по механизма за противопоставяне на издевателството и насилието в учебно заведение. Оттам нататък не по-малка е ролята на родителя у дома, който да вземе отношение ", сподели още Ирина Добрева, учебен психолог. Всички деца, взели участие в сбиването, имат забележка и с тях ще работи психолог. Варненската районна прокуратура се е самосезирала по случая и е разпоредена проверка
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР