Шесткратният носител на Златната топка - Лионел Меси все още

...
Шесткратният носител на Златната топка - Лионел Меси все още
Коментари Харесай

Доказано: Меси е най-креативният играч в Европа

Шесткратният притежател на Златната топка - Лионел Меси към момента е най-креативният състезател в Европа. Това демонстрира проучване на CIES Football Observatory, което дава отговор на въпроса кои са футболистите, които основават най-вече голови положения за своите тимове за интервал от една, три и пет години. Изследването е основано единствено върху Топ 5 шампионатите на Стария континент.

Под чиста голова опция се има поради моментът, в който футболист, получил подаване е бил на един удар от отбелязването. Меси продължава да бъде отпред в класацията за последните три и за последните пет години, до момента в който Ди Мария е отпред единствено за последните 12 месеца. Според статистическата компания OptaPro, Лео Меси продължава да основава за другите от Барселона минимум по един огромен късмет на мач. А през последните три години честотата на основаването му се е повишила и към този момент има по една огромна опция на всеки 87, а не 90 минути.

На втората и третата позиция за другите оценени интервали са Анхел Ди Мария (Пари Сен Жермен) и Кевин де Бройне (Манчестър Сити) за последните пет години, Томас Мюлер и Кевин де Бройне за последните три, както и Томас Мюлер (Байерн Мюнхен) и Лионел Меси за последната година като подгласници на Ди Мария (Пари Сен Жермен).

Същите четирима, които окупират ранглистата, са и единствените, които основават чисти голови шансове за по-малко от 90 минути. Далече зад тях е Папу Гомес от Аталанта (Италия), който сдава чисто голово състояние на 114 минути.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР