Шестимата членове на Прокурорската колегия на ВСС коментираха решението си

...
Шестимата членове на Прокурорската колегия на ВСС коментираха решението си
Коментари Харесай

Екшън във ВСС: Противниците на Гешев проговориха

Шестимата членове на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет разясниха решението си да оттеглят първото предложение за освобождение на основния прокурор Иван Гешев. 

-->
Според кадровиците законът не ги задължава да оповестяват обществено претекстовете за решението си, само че те въпреки всичко споделиха за какво отдръпват предлагането. Прочели прокурорско разпореждане, в което се споделя, че Гешев не е направил закононарушение при допускането на израелския специалист до мястото на детонацията, съобщи Нова. Става дума за отхвърли на Софийската градска прокуратура да образува досъдебно произвеждане по сигнал на съдружие БОЕЦ. 

Проверката на СГП посочила още, че непознатият експерт не е бил на самото място на престъпление, а дружно със заместник-директора на Национална следствена служба Ясен Тодоров и преводач стоели на към 20-30 м. Периметърът бил ограден със профилирана лента на Министерство на вътрешните работи, а самото място - с бяла линия на асфалта, изясни Гергана Мутафова от Висш съдебен съвет. 

Другото предложение на Висш съдебен съвет за предварително преустановяване мандата на Гешев остава на дневен ред. То е поради нарушаване за Етичния кодекс. 

Според новия правосъден министър Атанас Славов разглеждането на настояването може да отнеме дни. „ Все отново се надявам на стегната процедура, която да подсигурява правилата за безпристрастност и индиферентност ”, сподели той преди началото на съвещанието на Висш съдебен съвет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР