Шестима от обвинените в участие в организираната престъпна група, разпространявала

...
Шестима от обвинените в участие в организираната престъпна група, разпространявала
Коментари Харесай

Докараха с белезници шестима от диларите, тровили ученици в Пловдив

Шестима от упрекнатите в присъединяване в проведената незаконна група, разпространявала синтетични опиати в Пловдив, бяха доведени с белезници в съда в Пловдив преди минути. Очаква се прокуратурата да изиска непрекъснато задържане на участниците в групата, тровила главно деца и възпитаници в града под тепетата, Асеновград и Хасково. 
Прочетете още
Сред упрекнатите има един пловдивчанин - 25-годишният Георги Танов. Четирима от арестуваните са от Хасково - 34-годишните Васил Маджаров и Димитър Василев, 35-годишният Марин Дучев и 29-годишният Димитър Димитров, а най-малкият е от Бургас - 20-годишният Йоан Тонев. 

Припомняме, че те са упрекнати за това, че от 1 януари 2022 година до 16 септември 2023 година, когато бяха задържани, са участвали в проведена незаконна група за разпространение на наркотични субстанции. За главатар на бандата е апетитен Васил Маджаров, който е упрекнат и за управление на ОПГ-то. 

Маджаров, Василев, Дучев, Тонев и Димитров са упрекнати и в държане на високорискови наркотични субстанции –  разнообразни количества синтетичен хашиш и марихуана, без съответно позволение за разпространяване. 

Установено е, че синтетичната дрога е била разпространение най-вече на непълнолетни възпитаници, а по думите на проверяващи тя е мощно пристрастяваща и води до кошмарна абстиненция. 

Припомняме, че незаконната група е разкрита при взаимни дейности на Групово дело БОП  и Окръжна прокуратура-Пловдив. По досъдебното произвеждане са били осъществени огледи на местопроизшествия, претърсвания и изземвания от адреси, от коли, конфискувани са
мобилни телефони, пари, електронна везна, движимости, които се употребяват за подготвяне на синтетичния хашиш – фунии, филтри, колби и други

     
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР