Щом искате да е с лошото, ще бъде вече така.

...
Щом искате да е с лошото, ще бъде вече така.
Коментари Харесай

Кметът на Войнягово за обраслите тротоари: Край с диалогичността! Щом искате да е с лошото - така ще бъде!

" Щом желаете да е с неприятното, ще бъде към този момент по този начин. Започвам към всеки и за всичко с неприятното, а не с диалогичност, както съм практикувал до в този момент! ", това написа под обява в обществената мрежа Фейсбук кметът на карловското село Войнягово, пише 
Прочетете още
Коментарът на Тодор Танковски, може да бъде открит под обявата, в която се твърди, че тротоарите на улица " Крайречна " във Войнягово тънат в плевели. 

Припомняме, че предходната седмица поданици на Войнягово алармираха за казуса с непроходимите тротоари в карловското село.

Твърденията, че тротоарите не са почистени и напредването по тях е затруднено, са подкрепени със фотоси, оповестени във Фейсбук страницата " Село Войнягово ".

Освен това на тротоарите, предопределени за безвредно придвижване на пешеходци, има насъбрани строителни боклуци, излиза наяве още от фотосите.

В сряда, 8-и май, кметът Тодор Танковски написа в социалната мрежа, че е провел разговор със притежателите на парцели, пред които са струпани строителните материали и тротоарната повърхност е затревена и мъчно проходима. 

Кметът твърди, че е определил период, в който да се разчистят струпаните материали и тротоарната повърхност да придобие естествен тип, с цел да се предвижват пешеходците обикновено. Ако срокът не бъде спазен - кметът ще предприеме административно наказателни дейности към нарушителите.

" Господин Кмете, не е въпрос на неприятно и положително, а всеки да пази и почиства територията пред парцела си. Войнягово е нашият общ дом ", пишат админите на Facebook страницата " Село Войнягово ". 

" Така е, само че наподобява освен във Войнягово, а като цяло в България, с положително и с диалог не става, би трябвало и по-драстични ограничения да се подхващат ", дава отговор кметът на селото.

Междувременно жителка на селото прикани Тодор Танковски да предприеме дейности за организация на по-честото транспортиране на разделните боклуци.

" Контейнерите за разделно събиране с месеци са неизползваеми, тъй като са претъпкани ", написа Калина Маврова.

По информация от кмета извозването на разделно събраните боклуци се случва всеки месец. А в уеб страницата на  организацията за разделно събиране и преработване на боклуци от опаковки, се показва, че честотата на транспортиране на събраните боклуци зависи от годишната норма на струпване, договаря се със съответната община за обитаемоте места, тъй че да обезпечи обикновено транспортиране на събраните боклуци от опаковки и да не разрешава натрупването и замърсяването на пространствата към контейнерите.

" Наблюдавам този проблем най-малко от есента. Това значи, че се генерира повече разграничен боклук, в сравнение с може да се извози с еднократно събиране на месец. Молбата ми е да извършите нужните стъпки за по-честото му транспортиране. Все пак хората заплащат налог боклук, а не получават съответна услуга за това ", добави Калина Маврова.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР